Zowel Lommel SK als KVC Westerlo werden woensdag uitgeschakeld in de 1/8 finales van de Croky Cup. Beide teams speelden meer dan degelijk tegen respectievelijk AA Gent en OH Leuven en gingen ongetwijfeld met een wrang gevoel het veld af.

Bij Westerlo was er natuurlijk de totale ommekeer in het ultieme slot van de match die voor heel wat frustraties zorgde. De Kempenaars stonden in de 89e minuut nog 2-1 voor, maar verloren uiteindelijk toch nog met 3-2. Een opdoffer die extra zuur smaakte door een situatie vroeger in de match waarin Mabea (en OHL'er Mercier) een rode kaart kregen.

Na een duel tussen de twee gingen beide spelers even neus aan neus staan waarna Mercier een beweging met het hoofd maakte maakte en het duo prompt werd uitgesloten door scheidsrechter Wim Smet. Het Kuipje werd met verstomming geslagen, want Mabea leek helemaal niets verkeerd gedaan te hebben. Dat zag ook coach Jonas De Roeck "Niet te begrijpen dat er in deze fase van de Croky Cup geen VAR is", schuddebolde hij na de match. Westerlo moet nu afwachten of er nog een schorsing zal volgen voor Mabea.

Vierde ref?

En ook in Lommel - AA Gent waren er wel wat frustraties richting de scheidsrechter. Net op het moment dat Lommel aanspraak leek te maken op de 1-1, kregen de bezoekers een strafschop waarop De Sart de 0-2 kon scoren. Niet de strafschop zelf, maar de fase vooraf (waarbij Depoitre een fout maakte op Thordarson) was na afloop van de match het gespreksonderwerp.

“Over de strafschop zelf spreek ik me niet uit”, vertelde coach Van der Veen bij Het Belang van Limburg. “Die kan je misschien geven. Maar in de fase voordien werd een duidelijke overtreding gemaakt. De scheidsrechter werd daarbij niet geholpen door de vierde ref. Heel jammer. Anders zat er misschien nog meer in.”