Ruim een miljoen mensen in Vlaanderen hebben een boosterdosis gekregen van het coronavaccin. Intussen zijn ook de eerste uitnodigingen verstuurd naar de algemene bevolking (los van de prioritaire groepen). Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Volgens de vaccinatieteller werden in Vlaanderen tot nu toe 1,06 miljoen boosterprikken gezet. Dat komt overeen met 15,94 procent van de volledige bevolking. De boostercampagne richtte zich tot nu toe op prioritaire groepen (zoals 65-plussers, mensen met verminderde immuniteit, zorgverleners ... ), maar intussen "vertrokken ook de eerste uitnodigingen naar de rest van de volwassen bevolking", stelt Zorg en Gezondheid.

De ministers van Volksgezondheid beslisten vorig weekend dat er geen prioritaire groepen meer bijkomen tijdens de verdere uitrol van de boosterprikken. De uitnodigingen worden verstuurd op basis van dalende leeftijd en de tijdsduur sinds het vorige vaccin (minstens twee maanden na Johnson & Johnson, vier maanden na AstraZeneca en zes maanden na Pfizer of Moderna). Een booster bestaat sowieso uit een mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna, tegen maart 2022 zou iedereen aan bod gekomen moeten zijn.

In Vlaanderen zijn momenteel bijna 5,35 miljoen mensen volledig gevaccineerd. Dat komt overeen met 80,40 procent van de volledige bevolking.