League of Legends-ontwikkelaar Riot Games heeft op 30 november de annulering van All-Star 2021 bevestigd. Door de reisbeperkingen als gevolg van Covid-19 bleek het onmogelijk het evenement te organiseren, zonder een aantal deelnemers te benadelen.

De zoveelste annulering in de competitieve wereld van League of Legends is een feit. Dat na een jaar waarin Riot Games erin slaagde om het grootste deel van de esportkalender in stand te houden, inclusief de Worlds. Die vonden uiteindelijk in Reykjavik, IJsland, plaats.

Helaas zullen de spelers, het publiek en de influencers All-Star 2021 moeten missen. Het evenement, dat bedoeld was als een tussendoortje tussen de Worlds en de hervatting van de verschillende regionale kampioenschappen, gaat dit jaar niet door.

Te complexe gezondheidsprotocollen om uit te voeren

Ook nu spelen de reisvoorschriften in de huidige gezondheidscontext een grote rol. Zoals het personeel van Riot Games verklaart, zijn strikte protocollen nodig om de organisatie van zo’n evenement in goede banen te leiden. Zowel voor de aankomst van de verschillende spelers en personeelsleden in het gastland, als voor iedereen die de locatie van het toernooi betreedt.

Het naleven van gezondheidsprotocollen is essentieel voor grote evenementen over een lange periode, maar voor een korter toernooi zoals All-Star is de situatie complexer. De quarantaines voor en na het evenement zouden de deelnemers veel langer hebben opgesloten dan de competitie zelf.

Bovendien, gezien de quarantaine die aan sommige ploegen bij hun terugkeer van de Worlds werd opgelegd, betekend hebben dat sommige spelers slechts een zeer korte rustperiode zouden hebben gehad tussen de twee competities. De editie van 2020 werd dan wel online gehouden, maar een dergelijk format kon de essentie van de competitie niet vatten: professionals, influencers en fans samenbrengen om de League of Legends-esport te vieren.