'Tick, Tick... Boom!': een ontroerende musical van en over Jonathan Larson

Films |

De musicalwereld en Netflix hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is de emotionele musical ‘Tick, Tick… Boom!’. De film is gebaseerd op de semi-autobiografische rockmonoloog geschreven door Jonathan Larson, die het best bekend is voor het schrijven van de musicalsensatie ‘Rent’. Proximus Pickx vertelt je er meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jonathan Larson staat in 1990 op het punt om 30 te worden en worstelt met zijn carrière in de showbizzwereld. Hoe meer tijd er voorbijgaat zonder dat hij een succesvolle musical kan produren, hoe meer stress en druk de jonge theatermaker ervaart. De enige musical die hij al uitvoerde, was ‘Superbia’. Maar aangezien die kritieken allesbehalve lovend waren en de tickets maar niet verkocht raakten, duwde het hele gebeuren hem nog meer in de put. Tot op het punt waarop zijn relaties met zijn vriendin Susan en beste vriend Michael eronder beginnen te lijden.

‘Tick, Tick...Boom!’ is gebaseerd op een semi-autobiografische rockmonoloog, oorspronkelijk geschreven en uitgevoerd door Jonathan Larson in 1992, vier jaar voordat zijn musical ‘RENT’ een van de meest invloedrijke werken in de Broadway-geschiedenis kon worden. ‘RENT’ vertelt het verhaal van een groep arme jonge kunstenaars die worstelen om te overleven en een leven op te bouwen in New York City, dat op dat moment in de ban was van hiv/aids. De musical werd een gigantisch succes, maar Larson zelf heeft dat nooit kunnen zien. Hij overleed namelijk tijdens de ochtend van 25 januari 1996, de dag van de eerste voorvertoning van ‘RENT’ op Broadway.

Hoge verwachtingen

Vijf jaar na het onverwacht overlijden van de theatermaker, werd ook zijn rockmonoloog uit 1992 omgevormd tot een musical. ‘Tick, Tick... Boom!’ ging in 2001 Off-Broadway in première en werd vooral geprezen voor hoe ontroerend het verhaal over zijn creatieve strijd in 1990 is. Er waren dus hoge verwachtingen toen bleek dat Netflix het geheel in een muzikale film zou gieten.

Om aan die verwachtigen te kunnen voldoen, werd de crème de la crème van de musicalwereld ingehuurd als regisseur: Lin-Manuel Miranda, die vooral bekend is van zijn razend populaire musical ‘Hamilton’. De rol van Jonathan Larson zelf is weggelegd voor Andrew Garfield (‘The Amazing Spider-Man’), die speciaal voor de rol leerde zingen. Alexandra Shipp ('X-Men: Apocalypse') kruipt in de huid van zijn vriendin Susan en zijn beste vriend Michael wordt gespeeld door Robin de Jesús ('La Cage aux Folles'). Het resultaat: een ontroerende musicalfilm die je hart zal breken en weer lijmen.

Ontdek ‘Tick, Tick… Boom!’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top