'Home Sweet Home Alone': de zesde kerstklassieker van de reeks

Kids |

Wat zou jij doen als het kerstvakantie is, het hele gezin een reis gepland heeft naar Parijs maar ze jou per ongeluk vergeten? Het overkwam Kevin, het hoofdpersonage uit ‘Home Alone’. De film uit 1990 is een ware kerstklassieker geworden, en kon dit jaar rekenen op een vijfde vervolg. Proximus Pickx vertelt er je meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 8-jarige Kevin is het jongste kind van de familie McCallister en wordt een beetje gezien als last. Hij is het mikpunt van de plagerijen van zijn oudere broers en verpest per ongeluk het kerstdiner van de familie. Als straf moet hij de nacht voor het vertrek naar Parijs op zolder slapen. Door een stroompanne doet zijn alarmklok het echt niet meer en overslaapt hij zich. Eens hij wakker wordt, merkt hij dat hij als enige achterblijft in het grote huis. En terwijl zijn familie in Parijs vertoeft, komen er twee boeven bij Kevin op bezoek.

Dit is het verhaal dat iedereen kent en minstens één keer heeft gezien. ‘Home Alone’ is zo’n familieklassieker die elk jaar opnieuw wordt bovengehaald met Kertmis. De film was zo’n overdonderend succes dat hij werd genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Film en Beste Acteur in een Film voor Macaulay Culkin, de jonge hoofdrolspeler. Ook bij de Oscars regende het nominaties namelijk voor Beste Originele Soundtrack voor John Williams, en Beste Originele Lied voor ‘Somewhere in My Memory’.

Redenen genoeg dus om een vervolg te maken en zo kwam in 1992 ‘Home Alone 2: Lost in New York’ uit. Daar bleef het echter niet bij, want de jaren nadien bleef de franchise hard werken. In 1997 werden we getrakteerd op ‘Home Alone 3’ en vijf jaar later was het tijd voor ‘Home Alone 4: Taking Back the House’. De volgende film liet even op zich wachten, want ‘Home Alone: The Holiday Heist’ kwam er pas in 2012. De allernieuwste additie in de reeks kregen we een maand geleden in de vorm van ‘Home Sweet Home Alone’.

‘Home Sweet Home Alone’

De nieuwste ‘Home Alone’-film draait naar goede gewoonte om een jongen die alleen thuis wordt gelaten tijdens de kerstperiode. Alleen is dat ook net het moment waarop een koppel plant het huis binnen te dringen op zoek naar een misvormde pop, waarvan ze denken dat de jongen die gestolen heeft. Een tikkeltje voorspelbaar? Zeker. Vermakelijk en perfect om in de kerstsfeer te komen? Helemaal.

De film is geregisseerd door Dan Mazer (producer van ondere andere ‘Borat’) en zet Ellie Kemper (‘The Office’), Rob Delaney (‘Deadpool 2’) en Archie Yates (‘Jojo Rabbit’) in de hoofdrollen.

Ontdek alle fims uit de ‘Home Alone’-franchise op Disney+ vanaf nu/(datum) beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top