Liefdevolle en ruzieënde families in de VOD-collectie 'Familie: een haat-liefdeverhouding'

Soms hangen families onlosmakelijk aan elkaar en soms staat iedereen constant op het punt om elkaar in de haren te vliegen. In de VOD-collectie 'Familie: een haat-liefdeverhouding', te bekijken van 1 december tot 2 januari, zet proximus Pickx enkele functionele én disfunctionele gezinnen in de verf. Ze tonen aan dat geen enkele familie perfect is, maar dat liefde alles overwint.

Knives Out

Knives Out’ start op de typische manier van een roman van Agatha Christie, maar al snel ontspoort het verhaal. De familie van misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) komt samen voor zijn 85ste verjaardag. De ochtend na het feestje treft de huishoudster de pater familias dood aan in bed. De politie denkt aan zelfdoding, maar een onbekende heeft privédetective Benoit Blanc (Daniel Craig) ingehuurd om de zaak te onderzoeken. Al snel ontdekt hij dat de hele familie verdacht is.

De ene is ontrouw en wist dat Harlan daarvan op de hoogte was. De andere stal geld van Harlan en was net betrapt. Harlan had ook net zijn zoon moeten ontslaan en had een zware discussie met zijn kleinzoon. Alle familiegeheimen komen boven water en niemand lijkt onschuldig te zijn. En stuk voor stuk kunnen ze elkaars bloed drinken.

‘Knives Out’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Captain Fantastic

Volgens de ene voedt Ben Cash (Viggo Mortensen) zijn kinderen vreedzaam en in harmonie met de natuur op, volgens de andere ontneemt hij hen de plezieren van de moderne samenleving en de kans om een normaal leven te leiden. In ‘Captain Fantastic’ volgen we het gezin Cash, dat afgezonderd in de wildernis leeft zonder alle moderne gemakken. Ben, zijn vrouw Leslie en hun zes kinderen leven van wat ze kunnen vinden en vangen in houten hutjes die ze zelf bouwden. Maar dan wordt Leslie ernstig ziek.

Ben en zijn kinderen worden gedwongen om naar de bewoonde wereld te reizen, waar ze voor het eerst in een lange tijd kennis maken met winkels, televisie, drukke steden… Alles wat ze wisten over de wereld kwam uit de boeken die ze lazen, dus echt sociaal aangepast zijn ze niet. En voor het eerst moeten de kinderen ook onder ogen zien dat hun vader misschien niet alles weet. Deze tragikomische film stelt vragen over hoe ver je kan gaan in alternatieve opvoeding.

‘Captain Fantastic’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Instant Family

Niet erg traditioneel, zo kan je het nieuwe gezin van Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) wel omschrijven. In de comedy ‘Instant Family’ weten ze dat ze op natuurlijke wijze geen kinderen kunnen krijgen en dus overwegen ze adoptie. Uit koppigheid omdat hun ouders denken dat ze adoptie niet aan zouden kunnen, nemen ze de 15-jarige Lizzie, de 10-jarige Juan en de 6-jarige Lita in huis, waardoor hun huishouden in één klap wel heel hectisch wordt. En hun pogingen om goede ouders te worden, kunnen niet op veel bijval rekenen. En net wanneer Pete, Ellie en de kinderen dan toch een gezinnetje beginnen te worden, dreigen ze weer uit elkaar getrokken te worden.

In deze hartverwarmende komedie, die gelauwerd werd omwille van de acteerprestaties, zien we hoe zelfs de meest onwaarschijnlijke gezinnen toch een heel hechte band kunnen kweken.

‘Instant Family’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Judge

Als iemand zijn vader alleen maar kan aanspreken als “The Judge”, dan weet je al dat er een haar in de boter zit. Dat is het geval voor Hank Palmer (Robert Downey Jr.). Hij is een succesvolle advocaat in Chicago. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn moeder overleden is, keert hij terug naar het dorp waar hij opgroeide onder het harde bewind van zijn vader Joseph (Robert Duvall), de lokale rechter. Zijn verleden komt weer bovendrijven, net als de vijandige relatie met zijn vader, The Judge.

Net wanneer Hank besluit om te vertrekken en nooit meer terug te keren, hoort hij dat The Judge, die hem nooit kon vergeven voor een auto-ongeval, er nu zelf van beschuldigd wordt iemand te hebben aangereden met fatale afloop. Hank ziet dat de advocaat van zijn vader er een boeltje van maakt en besluit dan maar zelf in de bres te springen. Robert Duvall werd voor zijn rol in ‘The Judge’ genomineerd voor een Oscar, een Golden Globe, een Screen Actors Guild Award, een Critic’s Choice Award én een Satellite Award.

‘The Judge’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Turist

De Zweedse regisseur Ruben Östlund won in 2017 de Gouden Palm voor zijn film ‘The Square’, maar stond ook in 2014 op het prestigieuze filmfestival. Toen stelde hij ‘Turist’ voor, waarmee hij de prijs van de jury won in de selectie Un Certain Regard. In ‘Turist’, internationaal ook bekend als ‘Snow Therapy’ of ‘Force Majeure’, zien we het koppel Tomas en Ebba met hun kinderen Vera en Harry op skivakantie in de Franse Alpen. De vader werkt hard de laatste tijd en volgens Ebba is de reis de enige manier waarop hij wat tijd kan doorbrengen met de kinderen.

Maar wanneer ze op het terras van een bergrestaurant kijken naar een gecontroleerde lawine die wat uit de hand lijkt te lopen, ontstaat er wrijving. Als de sneeuw op hen afkomt, probeert Ebba de kinderen te redden terwijl Tomas het op een lopen zet en hen achterlaat. Door koppigheid en overanalyse gaat het van kwaad naar erger. Met de lawine als metafoor zet de relatief kleine gebeurtenis een ware kettingreactie in gang.

‘Turist’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ook deze films zijn te vinden in de VOD-collectie 'Familie: een haat-liefdeverhouding': ‘Parasite’, ‘Meet the Fockers’, ‘Little Fockers’, ‘We Need to Talk about Kevin’, ‘Gli Indefferenti’, ‘De helaasheid der dingen’, ‘August: Osage County’, ‘The Nest’, ‘Crazy Rich Asians’, ‘Love Sarah’ en ‘Ladybird’.


Films

Bekijk alles
Top