Rob de Nijs, dit keer echt voor het allerlaatst

De Nederlandse zanger Rob de Nijs geldt als een levende legende van het Nederlandstalige lied dankzij hits als het gezellige 'Malle Babbe' en het ietwat controversiële 'Het werd zomer'. Vanavond zendt Eén een intiem portret uit van de zanger die figuurlijk onsterfelijk is geworden met zijn repertoire maar steeds harder moet vechten tegen de ziekte van Parkinson.

"'t is Mooi Geweest", luidde de titel van zijn laatste plaat en het concert dat de zanger twee weken geleden afwerkte in het Antwerpse Sportpaleis. Dat was ook ongetwijfeld het gevoel van heel wat fans, die zagen dat hun favoriete zanger moeite had om het concert door te komen. Maar zijn stem is tijdens het concert desondanks overeind gebleven, soms fragiel, soms als een klok. Er was ook plaats voor heel wat emoties, zoals het moment dat de Nederlandse zanger zijn zoon Julius op het podium liet komen.

Het is dan ook voor zijn kinderen Julius (9), Yoshi (35) en Robbert (38) dat hij nu de microfoon definitief aan de haak hangt. Hoe hij zijn laatste concert op Belgische bodem beleeft, kan je zien in 'Rob de Nijs: Voor het laatst'. In deze tweedelige documentaire volgt Eric Goens, bekend van zijn reeks 'Het huis', de Nederlandse zanger in de aanloop naar zijn laatste Belgische show. Hij sprak niet alleen met de zanger zelf maar ook met zijn vrouw Jet, zijn manager Frank Jansen en zijn ex-vrouw Belinda over zijn rijke muzikale palmares. Het resultaat is een documentaire die niet alleen de maat neemt van zijn opwindende carrière maar evengoed de zanger op zijn kwetsbaarst toont.

Bekijk ‘Rob de Nijs: Voor het laatst’ op maandag 6 en maandag 13 december om 21u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top