Ons elftal van de week

Sport |

Na dertien speeldagen blijft Westerlo stevig aan de leiding. Moeskroen bevestigt zijn goede vorm en klimt op naar de middenmoot.

Waasland-Beveren had in november nog niet gewonnen en met één op negen zagen de Waaslanders Westerlo afstand nemen in het klassement. Op bezoek bij Virton ging het wel al snel de goede kant uit. Na drie minuten kopte Hoggas de hoekschop van Mertens tegen de touwen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Deze keer was het Jacobsen die Hoggas bediende voor een kopbaldoelpunt. Nog voor de rust maakte de Franse middenvelder zijn loepzuivere hattrick compleet. Efford werd neergehaald in de zestien, Hoggas zette de strafschop om en bezorgde nog voor de rust zijn team de drie punten.

Westerlo leek lange tijd op weg naar puntenverlies op het veld van Lommel. Beide ploegen hadden veel goede intenties maar dat leidde niet tot een doelpuntenfestival. Daci deed na de rust voor het eerst de netten trillen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Dat werd ook meteen de start van een helft eenrichtingsvoetbal. Lommel slaagde er niet meer in om gevaar te creëren en had moeite om de aanvalsgolven van de competitieleider af te stoppen. Dat leek wel te lukken, tot Daci diep in de toegevoegde tijd alsnog de 0-1 binnenkopte. Drie punten erbij voor Westerlo dat nu tien punten voorsprong heeft.

De motor is aangeslagen bij Moeskroen. De Henegouwers moesten lange tijd wachten op hun eerste overwinning maar pakken nu twaalf op twaalf, want ook Lierse Kempenzonen werd over de knie gelegd. Ribeiro Costa opende de score met een afgeweken afstandsschot. Net na de rust leek Chevalier de 2-0 binnen te trappen maar de bal bleef steken in de modder. De 2-0 zou toch vallen, maar dan van de voet van Poelmans die zijn eigen doelman verschalkte. Van Acker trapte al snel de aansluitingstreffer heerlijk binnen, maar verder kwamen de Pallieters niet meer. Moeskroen klimt zo naar de zesde plaats.

RWDM begon sterk in zijn thuiswedstrijd tegen Deinze. Na een half uur resulteerde dat ook in een voorsprong. Rommens zette goed voor vanop hoekschop en Ruyssen kopte de 1-0 binnen. De 2-0 volgde opnieuw na een goede stilstaande fase van de voet van Rommens. De bal bleef hangen in het pak en werd door Le Joncour binnengetrapt. RWDM leek de dubbele voorsprong vast te houden, maar in de laatste drie minuten liep het nog helemaal mis. Mertens kopte de 2-1 binnen in minuut 88 en Challouk maakte twee minuten later gelijk met een lage schuiver vanop een vrije trap. Door het puntenverlies van Deinze en RWDM staat nummer twee Waasland-Beveren nu drie punten voor.