Lous and the Yakuza

Festivals |

Met haar artiestennaam Lous and the Yakuza zegt de Congolees-Rwandees-Belgische Marie-Pierra Kakoma meteen waar ze voor staat.

‘Lous’ is een anagram. Het omkeerde van soul, muziek met een ziel.

‘Yakuza’ is dan weer de term voor Japanse georganiseerde misdaadsyndicaten. Voor Marie-Pierra is het vooral de erkenning dat ze dit niet alleen doet. Een hommage aan al haar bandleden. En een woord dat z’n oorsprong vindt in haar liefde voor de Japanse cultuur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Haar eerste single ‘Dilemme’ (2019) werd geremixt door de Italiaanse rapper Tha Supreme en de Italiaanse zangeres Mara Sattei. In totaal goed voor meert dan 50 miljoen streams op Spotify.

Haar tweede single ‘Tout est Gore’ (2019) trok de aandacht van wereldster Madonna. Op Instagram deelde zij een video van dochters Stella en Estere die dansten op het nummer.

Haar derde single ‘Solo’ (2020) gaat dieper. Bij het nummer hoort de korte documentaire Solo (Genesis), waar ze vertelt over haar roots en de moeilijkheden van een zwarte vrouw in de wereld.

Haar debuutalbum ‘Gore’ is geproducet door de Spaanse El Guincho. Haar Congolese rumba-ritmes sluiten naadloos aan bij zijn Latijnse roots.

De Red Bull Elektropedia Awards riep haar in 2020 al uit tot artiest van het jaar. Dit jaar kan ze daar misschien een MIA voor beste hiphop/r&b aan toevoegen.Genomineerd voor

  • Hip Hop/ R&B

Is Lous and the Yakuza voor jou de terechte winnares? Breng je stem uit via deze link!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top