Kunnen Lommel en Westerlo stunten in de Croky Cup? Slechts twee 1B-teams raakten nog maar voorbij 1/8 finales

Challenger Pro League | KVC Westerlo en Lommel SK zetten woensdagavond hun bekeravontuur verder. De twee zijn de enige resterende niet 1A-clubs in het tornooi en ze krijgen allebei de kans om een stunt te bewerkstelligen voor de eigen fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KVC Westerlo neemt het om 18u45 op tegen OH Leuven terwijl Lommel SK om 20u00 AA Gent partij geeft. Zowel OHL als Gent vertoeven momenteel in de ruime middenmoot van 1A en kunnen hun seizoen opsmukken met een sterke prestatie in de beker. Voor Westerlo zal de competitie ongetwijfeld primair zijn terwijl Lommel eerder een uitweg zoekt uit het sukkelstraatje waar ze momenteel inzitten.

Als Westerlo en/of Lommel er in slaagt om door te stoten, dan treden ze toe tot een klein kringetje van 1B-clubs die het al tot in de kwartfinales konden schoppen.

Gouden jaargang

In 2019 - 2020 slaagden zowel Union SG als KV Mechelen daarin. Beide teams haalden zelfs de halve finales waarin ze tegen elkaar moesten spelen. Malinwa won en pakte daarna zelfs gewoon de beker na winst in de finale tegen AA Gent. In 2020-2021 kon Union wederom de 1/8 finales overleven, maar toen werden ze in de kwartfinales uitgeschakeld door KV Kortrijk (0-1).

Lommel stond - sinds de oprichting van 1B - nog geen enkele keer in de 1/8 finales. Westerlo speelde in 2019-2020 al eens mee bij de laatste zestien, maar zij werden toen uitgeschakeld door reeksgenoot Union SG.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top