Genomineerden MIA's bekend: vier grote kanshebbers

De genomineerden voor de MIA’s zijn bekend gemaakt. Angèle, Regi, Balthazar en Zwangere Guy maken kans om met het grootste aantal beeldjes naar huis te gaan na de dubbeleditie van de awardshow op 3 februari 2022. Daarin komen zowel de hits uit 2020 als die uit 2021 aan bod. Proximus is trotse partner van de MIA’s.

De hard getroffen muzieksector verdient een hart onder de riem en daarom besloten VRT en VI.BE naast een nieuwe Week van de Belgische muziek een extra grote editie te organiseren van de MIA’s, de Vlaamse muziekprijzen, op 3 februari in Paleis 12 in Brussel. Vandaag weten we welke artiesten kans maken op een prestigieus beeldje.

Vier artiesten zijn in minstens vijf categorieën genomineerd: de Brusselse popprinses Angèle (auteur/componist, hit van het jaar 2020, pop, solo vrouw en videoclip, plus een gedeelde nominatie met Dua Lipa voor hit van het jaar 2021), de Hasseltse dancekeizer Regi (album, dance, hit van het jaar 2020, live act en producer), de dromerige indierockers van Balthazar (album, alternative, artwork, groep en live act) en de baas van de Brusselse rap Zwangere Guy (auteur/componist, hip hop/r&b, live act, Nederlandstalig en solo man). Bart Peeters, Meskerem Mees, Metejoor en Sylvie Kreusch sleepten elk vier nominaties in de wacht. Een recordbrekende triomftocht zoals toen Stromae in 2014 zijn acht nominaties kon verzilveren, zit er dit jaar niet in.

Opvallend dit jaar is dat er twee MIA’s uitgereikt worden voor de hit van het jaar, eentje voor 2020 en een voor 2021. In 2020 valt de keuze tussen ‘Oui ou non’ van Angèle, ‘Love to go’ van Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones, ‘Nooit alleen’ van Niels Destadsbader en ‘Kom wat dichterbij’ van Regi, Jake Reese en OT. Voor 2021 zijn de nummers ‘Fever’ van Angèle en Dua Lipa, ‘Vuurwerk’ van Camille, ‘Nu wij niet meer praten’ van Jaap Reesema en Pommelien Thijs en ‘1 op een miljoen’ van Metejoor en Babet genomineerd. Zowel Angèle als Jake Reese/Jaap Reesema maken dus kans om in één ceremonie twee keer de hit van het jaar te winnen.

Kan je niet wachten tot februari? Herbeleef hier dan alvast de vorige edities van de MIA's!

Alle genomineerden

Album: ‘Sand’ (Balthazar), ‘De kat zat op de krant’ (Bart Peeters), ‘Vergeet de tijd’ (Regi), ‘Montbray’ (Sylvie Kreusch)

Alternative: Balthazar, Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Whispering SonsArtwork: ‘The Gardener’ (Admiral Freebee), ‘Sand’ (Balthazar), ‘T(h)reats’ (STUFF.), ‘Montbray’ (Sylvie Kreusch)

Auteur/componist: Angèle, Meskerem Mees, Stefaan Fernande, Zwangere Guy

Dance: Charlotte De Witte, Compact Disk Dummies, Lost Frequencies, Regi

Doorbraak: Camille, Meskerem Mees, Metejoor, Naima Joris

Groep: Balthazar, Bazart, Clouseau, Whispering Sons

Hip hop/r&b: Lous and the Yakuza, Tourist LeMC, Yong Yello, Zwangere Guy

Hit van het jaar 2020: ‘Oui ou non’ (Angèle), ‘Love to go’ (Lost Frequencies, Zonderling en Kerlvin Jones), ‘Nooit alleen’ (Niels Destadsbader), ‘Kom wat dichterbij’ (Regi, Jake Reese en OT)

Hit van het jaar 2021: ‘Vuurwerk’ (Camille), ‘Fever’ (Dua Lipa en Angèle), ‘Nu wij niet meer praten’ (Jaap Reesema en Pommelien Thijs), ‘1 op een miljoen’ (Metejoor en Babet)

Live act: Balthazar, Bart Peeters, Regi, Zwangere Guy

Muzikant: Hans Francken, Lander Gyselinck, Mattias De Craene, Mauro Pawlowski

Nederlandstalig: Bart Peeters, Brihang, Metejoor, Zwangere Guy

Pop: Angèle, Bazart, Oscar and the Wolf, Stromae

Producer: Dijf Sanders, Jasper Maekelberg, Jo Francken en Pieterjan Maertens, Regi Penxten

Solo man: Bart Peeters, Metejoor, Stromae, Zwangere Guy

Solo vrouw: Angèle, Camille, Meskerem Mees, Sylvie Kreusch

Videoclip: ‘Bruxelles je t’aime’ (Angèle), ‘Ver weg’ (Brihang), ‘Bear With Me (And I’ll stand bare before you)’ (Charlotte Adigéry), ‘Santé’ (Stromae)

Vlaams populair: Belle Perez, Christoff, Helmut Lotti, Willy Sommers

Muziek

Bekijk alles
Top