De terugkeer van Van Aert en Pidcock in de Superprestigecross van Boom

Wielersport | Tom Pidcock en Wout Van Aert treden zaterdag opnieuw in het strijdperk van het veldrijden in de Superprestigecross van Boom. Eli Iserbyt toonde zich de voorbije weken klaar te zijn om zich met hen te meten, te meer omdat de nieuwkomers nog niet meteen top zullen zijn. Volg de strijd zaterdag LIVE op Pickx.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zaterdag is Boom het decor van de vijfde wedstrijd in de Superprestige (op een totaal van 8 wedstrijden). Tot nu toe toonde Eli Iserbyt zich de sterkste in dit regelmatigheidscriterium. Op Gieten na, toen Toon Aerts de zege pakte, won de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal alle manches. Zijn SP-zeges in Ruddervoorde, Niel en Merksplas zijn maar enkele van zijn 12 zeges tot nu toe. Ook in Boom wordt hij vooraan verwacht en zal hij wellicht sterker zijn dan Van Aert en Pidcock die de site van Tomorrowland hebben uitgekozen om hun veldritseizoen te starten.

De Belgische kampioen veldrijden en de olympische kampioen in het veldrijden hebben de topconditie nog niet te pakken, want hun doelen liggen verder in het seizoen. Hun terugkeer zorgt voor extra enthousiasme bij de crossliefhebbers en televisiekijkers die uitkijken naar de komst van Van Aert, Pidcock en (over enkele weken) Mathieu van der Poel.

Wout van Aert, zaterdag wel al aanwezig op de cross van Kortrijk, gaf bij Sporza aan zich weinig illusies te maken: hij zal er niet van wakker liggen als hij niet meteen de zege pakt.

"Het is ook voor mij een groot vraagteken of ik meteen zal meedoen voor de prijzen. Ik denk dat ik zeker in het begin wat ritme zal missen", aldus Van Aert afgelopen weekend bij Sporza. Hij zegt genoten te hebben van de wedstrijden die hij heeft gezien: "Er is altijd heel veel strijd, vaak tot in de finale. Ik ben benieuwd hoe ik daar zelf zal tussen passen. Volgens mij is zeker het niveau van Eli Iserbyt serieus omhoog gegaan. Dat is indrukwekkend."

Bij de dames won Lucinda Brand drie van de vier manches in de Superprestige: alleen in Ruddervoorde moest ze de zege aan Denise Betsema laten.

Vorig jaar waren de overwinningsbloemen voor Iserbyt en Brand. Het Tomorrowland van de cross is nog maar toe aan zijn 7e editie, maar is in weinig tijd uitgegroeid tot een klassieker in de Superprestige. Op het snelle, technische, heuvelachtige en dus selectieve parcours zijn nu de dj's niet de helden, maar wel de veldrijders en veldrijdsters.

Het klassement in de Superprestige (Heren)

1.    Eli Iserbyt    58 punten
2.    Quinten Hermans    55
3.    Toon Aerts    54
4.    Lars van der Haar (Ned)    46
5.    Laurens Sweeck    45
6.    Toon Vandebosch    34
7.    Jens Adams    26
8.    Niels Vandeputte 20
9.    Diether Sweeck 17
10.   Corné van Kessel (Ned)    16

Het klassement in de Superprestige (Dames) 

1.    Lucinda Brand (Ned)   56 punten
2.    Denise Betsema (Ned) 55
3.    Annemarie Worst (Ned)    55
4.    Yara Kastelijn (Ned)    41
5.    Inge van der Heijden (Ned)    39
6.    Aniek van Alphen (Ned)    35
7.    Manon Bakker (Ned)     31
8.    Marion Norbert Riberolle   28
9.    Sanne Cant    24
10.   Ceylin Alvarado (Ned)    22

De volledige kalender van de Superprestige

03 oktober: Superprestige Gieten. Winnaars: Aerts (H)/Brand (D)
23 oktober: Superprestige Ruddervoorde. Winnaars: Iserbyt (H)/Betsema (D)
11 november: Superprestige Niel - Jaarmarktcross. Winnaars: Iserbyt (H)/Brand (D)
20 november: Superprestige Merksplas. Winnaars: Iserbyt (H)/Brand (D)
04 december:  Superprestige Boom
27 december: Superprestige Heusden-Zolder
29 december: Superprestige Diegem
12 februari: Superprestige Gavere

Het veldritseizoen is volop aan de gang!

Superprestige, vijfde manche
Zaterdag 4 december in Boom, vanaf 13.15 uur, op Pickx Live en Pickx+ Sports 1.

Start dames om 13.40 uur
Start heren om 15.00 uur

De acht manches van de Superprestige en alle wedstrijden van de Wereldbeker zijn te volgen op Pickx Live en Pickx+ Sports.

Video parcours Boom


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top