We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar met het derde album ‘The Shimmer’ is electropopact Oscar and the Wolf hélemaal terug. 

Het nieuwe album destilleert de essentie van beeld en geluid ook op de hoes. Daarop zien we Max Colombie badend in sterrenlicht.  

Het album reflecteert de gemoedstoestanden van de frontman. ‘Mijn emoties gaan in een fractie van een seconde van supergelukkig naar supermelancholisch. Voor mij voelt deze plaat aan als de soundtrack van een blockbuster, met veel soorten tracks en thema’s. Het verandert altijd.’ 

Volgens frontman Max Colombie is zijn muziek dan ook als ‘een schemerzone waar het noch triest, noch vrolijk is’. ‘Een balans tussen licht en donker, een perfect samenspel van de zon en de maan. Het is mooi en eng tegelijk.’ 

Genomineerd voor

Is Oscar and the Wolf voor jou de terechte winnaar? Breng je stem uit via deze link!



Palmares

  • 2018 - Pop (nominatie) 
  • 2018 - Live act (nominatie) 
  • 2017 - Solo man  
  • 2017 - Pop 
  • 2017 - Videoclip (‘Breathing’)(nominatie) 
  • 2017 - Live act 
  • 2017 - Album (‘Infinity’)(nominatie) 
  • 2016 - Live act 
  • 2015 - Solo man (nominatie) 
  • 2015 - Pop  
  • 2015 - Videoclip (‘You're Mine’ met Raving George)(nominatie) 
  • 2015 - Live act 
  • 2014 - Doorbraak 
  • 2014 - Alternative  
  • 2014 - Groep (nominatie) 
  • 2014 - Artwork (nominatie) 
  • 2014 - Album (‘Entity’)