Belgen grijpen naast prijzen in Rose d'Or

Kids |

De Gouden Roos, het meest prestigieuze festival voor televisieprogramma’s in Europa heeft afgelopen nacht zijn jaarlijkse prijzen uitgedeeld. Enkele Belgische producties waren genomineerd, maar die grepen naast de hoofdprijzen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rose d’Or, ofwel de Gouden Roos, werd al voor de zestigste keer georganiseerd. De jubileumeditie moest noodgedwongen virtueel doorgaan en werd in goede banen geleid door gastvrouw Sue Perkins, een Britse presentatrice, komiek, actrice en schrijfster die bij het grote Britse publiek vooral bekend werd voor haar presentatierol in ‘The Great British Bake Off’.

In de categorie Soap of Telenovelle was het programma ‘Lisa’ (VTM) genomineerd, de telenovelle over het verlegen en onzekere meisje dat haar dromen in de reclamewereld en in de liefde najaagt. Een nominatie op zich is al een hele eer, dus het feit dat de Vlaamse serie verloor van het nieuwe Spaanse ‘Dos Vidas’, is zeker geen schande.

De Ketnetserie ‘Tekens Van Leven’ won vorige maand al een International Emmy Kids Award en maakte op de Rose d’Or kans op een prijs in de categorie Kinderen en Jeugd. De non-fictiereeks toont zestien kinderen met een bijzonder litteken en laat hen vertellen hoe die littekens hun levens kleuren. We krijgen hartverscheurende verhalen te horen, maar ook verhalen van hoop, want tenslotte tonen de kinderen allemaal dat ze iets overleefd hebben. Uiteindelijk ging ‘Horrible Histories: Black History Special’ met de prijs lopen. Die uitzending vertelt de geschiedenis van zwarten in Groot-Brittannië op een eerlijke, maar kindvriendelijke manier.

Andere winnaars zijn het Britse dansprogramma ‘Strictly Come Dancing’ in de categorie Studio Entertainment, Bo Burnham’s Netflix-special ‘Inside’ in de categorie Comedy en de Channel 4-serie ‘Help’ in de categorie Drama. De prijs voor de Acteerprestatie van het Jaar ging naar Omar Sy voor zijn hoofdrol in de Netflix-serie ‘Lupin’.

Geen Belgische winnaars dit jaar dus, maar in het verleden vielen onze landgenoten wel al in de prijzen. ‘De Mol’, ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’, ‘Down the road’ en ‘Sorry voor alles’ sleepten in het verleden al een Rose d’Or in de wacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top