Hoggas pas de derde speler die erin slaagt om een loepzuivere hattrick te scoren in 1B

Sport | Kevin Hoggas was afgelopen weekend de grote man bij Waasland-Beveren. De Fransman scoorde een loepzuivere hattrick tegen RE Virton en bezorgde zijn team zo een belangrijke driepunter. Hoggas was nog maar de derde speler die erin slaagde om drie goals te netten binnen dezelfde helft én zonder goals van andere spelers ertussen.

Hoggas verdeelde zijn doelpunten mooi over de eerste helft. Hij trof raak in minuut 3, minuut 13 en minuut 43. Daarmee treedt de Fransman toe tot een wel heel select clubje van spelers die zo'n huzarenstukje voor elkaar kregen. Hoggas is wel de 'traagste' van de drie.

Op de tweede plek staat Dante Vanzeir. De spits van Union scoorde vorig seizoen een hattrick tegen Club NXT, maar voor zijn zuivere hattrick moeten we terug naar december 2018 toen hij nog voor Beerschot speelde. Vanzeir scoorde toen 4x in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Tubize en zijn eerste drie goals scoorde hij in de 6e, de 21e en de 30e minuut.

Maar de absolute recordhouder is nog steeds Fabien Camus. De Fransman slaagde er in oktober 2016 in om drie opeenvolgende goals te scoren in amper dertien minuten. Camus deed zijn kunststukje tijdens Antwerp - Union (einstand 4-0) en scoorde in de 14e, de 17e en de 27e minuut. Hij had toen dus amper dertien minuten nodig om driemaal raak te treffen.