Een van de afleveringen vele van The Simpsons die te bekijken is op het videoplatform Disney+ in Hong Kong, werd niet gepubliceerd. Het gaat om de aflevering waarin de grappige Amerikaanse een bezoek brengt aan het Tiananmenplein in Peking.
Dat de aflevering werd geschrapt, doet opnieuw de vraag rijzen of Hong-Kong evenveel zal inzetten op censuur als buurland China. In Peking is censuur van televisie en media een begrip, in Hong Kong is dat (nog) niet het geval.

Disney+ werd in november gelanceerd in Hong Kong en oplettende kijkers merkten meteen al dat een van de afleveringen miste. Aflevering twaalf van het zestiende seizoen werd voor het eerst uitgezonden in 2005. De familie reist dan naar China met de hoop om een kind te adopteren. Tijdens die reis gaan de Simpsons ook naar het Tiananmenplein, waar in 1989 pro-democratische protesten werden neergeslagen. In de aflevering komt een bord met de tekst "Op deze site, in 1989, gebeurde er niks". Dat is een satirische knipoog naar de manier waarop Peking het bloedbad van toen uit het collectieve geheugen probeert te wissen.

Het is voorlopig onduidelijk of Disney+ zelf de aflevering expliciet 'niet' publiceerde, ofwel dat gebeurde op vraag van de autoriteiten in Hong Kong. De regio genoot lang artistieke en politieke vrijheid, in tegenstelling tot China. Sinds de massale pro-democratische protesten in 2019 staat die vrijheid ferm onder druk. Peking wil namelijk een nationale veiligheidswet dat afwijkende meningen over het regime verbiedt, ook in Hong Kong verplichten. Er wordt nu gevreesd dat de strenge censuur op nieuws, media, sociale media en streamingsdiensten ook in Hong Kong zal worden ingevoerd. Voorlopig is andere content die in China wordt verboden, wel nog beschikbaar in Hong Kong.