'The Wheel of Time': het verhaal van de 'herboren draak'

Elk jaar worden wel een paar boeken(reeksen) in series gegoten en dan vooral wanneer het genre fantasy is. Een van de meest geanticipeerde series van dit jaar is er net zo één en kwam midden november eindelijk uit. Proximus Pickx vertelt je meer over 'The Wheel of Time'.

‘The Wheel of Time’ is een serie high fantasy-romans van de Amerikaanse auteur Robert Jordan. Het eerste boek in de reeks, ‘The Eye of the World’, werd gepubliceerd in 1990. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de reeks ‘maar’ zes boeken zou tellen, maar uiteindelijk eindigde ‘The Wheel of Time’ op meer dan het dubbel: veertien. Jordan was ook niet de enige auteur die aan de reeks werkte, want na zijn overlijden in 2007 nam Brandon Sanderson het van hem over. Aan de hand van zeer duidelijk instructies die Jordan voor zijn dood opschreef, schreef Sanderson de laatste drie boeken. 'A Memory of Light’ kwam uiteindelijk als slot uit in 2013.

De boekenreeks is zo succesvol dat het eigenlijk vreemd is dat er nooit eerder een adaptatie voor het grote of kleine scherm van is gemaakt. Maar onder het motto ‘beter laat dan nooit’ werden op 19 november de allereerste afleveringen van de serie ‘The Wheel of Time’ uitgebracht op Amazon Prime. De eerste drie delen werden met groot enthousiasme onthaald. "We kunnen met zekerheid zeggen dat ‘The Wheel of Time’ de meest bekeken serie première van het jaar was en een van de Top 5 serie lanceringen aller tijden voor Prime Video", vertelde directeur van Amazon Studios Jennifer Salke.

Herboren draak

De serie volgt het verhaal van Moiraine, gespeeld door Rosamund Pike, een lid van een ongelooflijk machtige groep vrouwen genaamd de Aes Sedai. Ze reist naar het stadje Two Rivers om vijf jonge dorpelingen te zoeken voor een epische en gevaarlijke reis over de hele wereld, waarbij ze getraind worden en hun limieten worden getest. De reis wordt extra spannend wanneer een van de tieners de ‘herboren draak’ blijkt te zijn. Volgens een voorspelling is die persoon de reïncarnatie van een oude kracht die uiteindelijk de mensheid zal redden of vernietigen.

Het eerste seizoen van ‘The Wheel of Time’ zal in totaal acht afleveringen tellen. Elke vrijdag komt er een nieuwe online. Ondertussen is ook al bekendgemaakt dat de serie op een tweede seizoen mag rekenen. De cast is in juli aan de opnames van dat tweede deel begonnen en als het dezelfde tijdlijn volgt als het eerste, mogen we de release al verwachten in februari 2022.

‘The Wheel of Time' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top