Matthew McConaughey zal zich dan toch niet kandidaat stellen om gouverneur van de Amerikaanse staat Texas te worden. De acteur dacht naar eigen zeggen écht na over die kandidaatstelling, maar wil zich op andere manieren inzetten voor de maatschappij.
Het was op een evenement van de New York Times, de Dealbook Summit, dat de acteur had gezegd dat hij onderzocht hoe hij zich kandidaat kon stellen. Maar "dit is een pad waar ik op dit moment niet voor zal kiezen", vertelt McConaughey in een video die hij op Instagram plaatste.

"Wat ik hieruit leerde? Dat er verschillende problemen zijn die we moeten oplossen. Onze politici moeten een nieuw doel nastreven. We moeten opnieuw vertrouwen kweken. We moeten onze gemeenschappelijke waarden benadrukken. Daarbij ook waarden die de partijgrenzen overschrijden. We moeten bruggen bouwen in de plaats van ze de verbranden", vertelde hij.

Volgens Deadline wil de acteur zich op een andere manier inzetten. "Ik zal blijven werken aan en investeren in mijn doel om ondernemers, bedrijven en organisaties waarin ik geloof, te ondersteunen. Die organisaties hebben allemaal het doel om vertrouwen op te bouwen en welvaart te creëeren. Dat is waar de 'American Dream' echt om gaat."