Terwijl Lennart Mertens (SK Deinze) en David Jensen (KVC Westerlo) inmiddels al een halve straat voorsprong hebben in (respectievelijk) de topschuttersranking en het clean-sheetklassement, lijkt het bij de assists nog een spannend onderonsje te gaan worden.
Zo kon koploper Alexander Maes (Lierse Kempenzonen) zondagmiddag alweer een assist aan zijn totaal toevoegen, maar tijdens de zondagavondmatch leverde Youssef Challouk als invaller nog twee assists af voor SK Deinze waardoor hij Maes prompt bijbeent in het assistenklassement.

Ook Nicolas Rommens (RWDM) liet in die avondmatch een beslissende pass optekenen en vormt zo met Arno Verschueren (Lommel SK) een achtervolgend duo.

Maar ook achter het Belgische kwartet zijn er nog heel wat spelers in de running voor de titel van 'koning van de assists'. Al moeten zij dus al wel een kloofje van twee assists dichten op de vorige koning van de assists (Challouk) en de captain van Lierse K. (Maes).

5. Maes (Lierse K.), Challouk (SK Deinze)
4. Verschueren (Lommel), Rommens (RWDM)
3. Dierckx (Westerlo), S. Limbombe (Lierse K.), De Cuyper (Westerlo), Edmundsson (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze), Chevalier (Moeskroen), Claes (RWDM), Van Eenoo (Westerlo), Vaesen (Westerlo), Tarfi (Deinze)