Vijf dagen nadat ze geschiedenis schreven tegen Armenië, wacht de Red Flames dinsdagavond een echte test met het bezoek van Polen op de zesde speeldag in de WK-voorronde.
Afgelopen donderdag kon België (FIFA 19) warm draaien tegen het nietige Armenië. Aan Den Dreef werd het liefst 19-0, de grootste zege ooit voor de Flames. Maar die historische overwinning biedt geen enkele garantie op succes morgen/dinsdag tegen Polen (FIFA 29). Dan gaat het in Leuven echt om de knikkers. 

Met 10 op 15 staan de Flames voorlopig pas derde in poule F achter leider Noorwegen (13 punten) en Polen (11 punten). Alleen de groepswinnaar is zeker van een ticket voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De nummer twee maakt via play-offs nog kans. Puntenverlies, en zeker een nederlaag tegen Polen, is dus uit den boze. Midden september eindigde de heenwedstrijd in Gdansk op 1-1.

Bondscoach Ives Serneels blikte maandag nog even terug op de klinkende zege tegen de Armeniërs. "Nooit hadden we gedacht met 19-0 te winnen", gaf hij toe. "Maar morgen wordt het een andere wedstrijd. Polen heeft andere kwaliteiten dan Armenië. Het wordt een heel belangrijke match. Zoals voor elke wedstrijd geldt, willen wij die winnen. Het wordt heel belangrijk dat we in onze kwaliteiten geloven. Iedereen is in orde voor de wedstrijd."