Eenmaal op niveau, overstijgt Tarik Tissoudali het niveau van de Jupiler Pro League

Sport |

Afgelopen weekend werd de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Zoals de traditie het betaamt, duidt Pickx Sports op maandag de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Man van het weekend: Tarik Tissoudali

Het scheelde niet veel of Tarik Tissoudali had in de 19e minuut een assist op zijn naam geschreven voor AA Gent. Helaas voor hem, en coach Hein Vanhaezebrouck, kopte Matisse Samoise op de paal in plaats van in het Standard-doel. Drie minuten later was het wel prijs: Tissoudali krijgt de bal in de voeten gespeeld na een hoekschopfase en twijfelde niet (1-0, 22’).

In de tweede helft ging Tissoudali op zijn sterke elan verder. De Nederlandse Marokkaan speelde de Luikse verdediging helemaal tureluurs, was enkele keren dichtbij een doelpunt, maar moest de 2-0 overlaten aan Standard-verdediger Hugo Siquet die de bal in eigen doel werkte. De 3-0 kwam wel op het conto van Tissoudali te staan. Hij mikte in minuut 67 de bal voorbij Standard-goalie Laurent Henkinet en zette op die manier de Ghelamco Arena in lichterlaaie. Met zijn twee doelpunten en flitsende spel bewees Tissoudali eens te meer dat hij in topvorm verkeert. Met hem kan AA Gent mikken op de top 4 van de Jupiler Pro League.

Doel van het weekend: Patrik Hrošovský

Niet alleen Tissoudali speelde dit weekend de pannen van het dak. Ook Noa Lang, de bekende Nederlander van Club Brugge, bewees eens te meer dat hij een toptalent is. Lang gaf een assist en pikte zijn eigen doelpuntje mee tegen Racing Genk dat lang op weg leek te zijn naar een overwinning. Club moest na een tweede gele kaart van Van der Brempt (42’) immers met zijn tienen verder en leek het onderspit te moeten delven. Gelukkig voor blauw-zwart keerde Lang het tij, met behulp van Ruud Vormer en Federico Ricca. Die laatste maakte in minuut 83 de 2-3 voor Club.

Noa Lang krijgt echter niet het doelpunt van het weekend toegeschreven. Die eer komt toe aan de Genkse middenvelder Patrik Hrošovský die kort na rust een afvallende bal heerlijk op de slof nam. Hij maakte daarmee de gelijkmaker (1-1) maar daar heeft coach John van den Brom vandaag helaas niets aan.

Cijfer van het weekend: 2

Het was alweer twee maanden geleden dat de revelatie van dit seizoen, Union Saint-Gilloise, nog eens verloor in de Jupiler Pro League. Toen, op 26 september, verloren de Brusselaars van Antwerp en afgelopen weekend verloren ze van Oud-Heverlee Leuven (1-3). Ondanks hun tweede nederlaag staat Union nog steeds stevig op kop in de Pro League met vier punten voorsprong op Antwerp en Club Brugge.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!