Herbeleef hoe Shania Twain wereldberoemd werd met ‘That Don't Impress Me Much’

In 1997 bracht de Canadese zangeres Shania Twain haar derde studio album ‘Come On Over’ uit. Daarop prijkte ‘That Don't Impress Me Much’, een nummer waarmee Twain de wereld zou veroveren en met een knipoog een lans brak voor vrouwen die niet snel onder de indruk raakten van hun mannelijke evenknieën.

In het nummer steekt de Canadese zangeres de draak met de vele mannelijke types die haar al het hof hebben proberen maken. Ze hekelt slimme mannen die alles denken te weten, maar haar geen goed gevoel weten te geven. Ze stoort zich ook aan ijdeltuiten die op elk vrij moment in de weer zijn met hun eigen looks en aan mannen die een te grote liefde koesteren voor hun wagen. Ook de Amerikaanse acteur Brad Pitt kan Shania Twain niet bekoren. Dat blijkt toch als we de songteksten erbij nemen. Want daarin lezen we dat Twain niet onder de indruk is van Brad Pitt, of toch tenminste niet van zijn looks...

Brad Pitt...

Dat was een boude uitspraak die heel Amerika op z’n kop zette, maar volgens Twain dient ze toch met een korreltje zout genomen te worden. De vers werd immers bedacht tijdens een lieflijk onderonsje met een vriendin en dat in een periode waarin er een heuse naaktfoto van Brad Pitt in de Amerikaanse roddelpers circuleerde. Die foto deed heel wat stof opwaaien in de Verenigde Staten, maar toen Twain hem te zien kreeg, vond ze de media-aandacht fel overroepen. Ze reageerde door in het lied de naam van de acteur en daarna "that don't impress me much" te zingen. De rest is geschiedenis.

Videoclip

Dat Shania Twain niet snel onder de indruk raakt, blijkt ook uit de videoclip die hoort bij het nummer. Die werd opgenomen in een snikhete Noord-Amerikaanse woestijn waar de zangeres op zoek is naar een lift. Verschillende mannen dienen zich aan, maar geen van hen kan Twain bekoren. De zangeres, die gehuld is in een luipaardpak, besluit dan maar om alleen haar weg te vinden naar de bewoonde wereld. Blijkbaar was ze niet onder de indruk.

Muziek

Bekijk alles
Top