Mertens zet topschuttersambities kracht bij met vijf goals in twee matchen

Challenger Pro League | We hebben er dit seizoen lang op moeten wachten, maar eindelijk lijkt er dan toch een echte topschutter opgestaan in het huidige 1B-seizoen. Lennart Mertens scoorde tegen RWDM zijn achtste én negende goal van het seizoen en neemt zo plots vlot afstand van zijn concurrenten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mertens staat al jaren te boek als een garantie op goals. Vorig seizoen scoorde de spits van SK Deinze 11x, maar bleef hij wat op het achterplan door de exploten van Mikautadze, Vanzeir en Undav. Maar dit seizoen zou de 29-jarige aanvaller wel eens de te kloppen man kunnen zijn in de topschuttersranking.

Vorige week tegen Lommel liet 'Lenny' al een hattrick optekenen en tegen RWDM was de aanvaller goed voor twee late goals die zijn team uiteindelijk nog een puntje opleverden. Dankzij die vijf goals heeft Mertens nu al negen streepjes achter z'n naam staan in de topschutterslijst en daarmee staat hij onbedreigd op de eerste plek.

9 goals: Mertens (Deinze)
6 goals: Maderner (Waasland-Beveren), Hoggas (Waasland-Beveren), Daci (Westerlo)
5 goals: Schuermans (Lierse K.), Sales (Lommel)

De twee goals van Mertens tegen RWDM waren trouwens ook zijn 79e en 80e in het shirt van SK Deinze. En dat uitgerekend in zijn 150e wedstrijd voor de Tigers.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top