Terwijl ze de Belgische reguliere competitie domineren, probeert Filou Oostende ook op Europees niveau een plek bij de beste ploegen te veroveren. Na een slechte start in de Champions League schuift Oostende langzaam op om op zoek te gaan naar een derde succes.
Het Europese avontuur van Oostende begon begin oktober niet erg goed met twee nederlagen. De kustploeg ging onderuit tegen Tofas Bursa en tegen Straatsburg. Maar sindsdien herstelden ze goed met twee overwinningen tegen Kalev/Cramo. Daarmee staan onze landgenoten intussen op de derde plaats in Groep F van de Basketball Champions League. 

Dankzij de twee overwinningen tegen de ploeg uit Estland is het Europese avontuur van Oostende nog niet uitgespeeld. Met zes punten tellen ze evenveel punten als Straatsburg, dat tweede staat door een beter doelsaldo. Ook zij konden al twee keer winnen en noteerden twee nederlagen. De Turken van Tofas Bursa tellen één punt meer dankzij drie overwinningen en één nederlaag, Kalev/Cramo staat laatste met slechts vijf punten. Zij verloren drie keer en konden slechts één keer winnen.

Europese toekomst onzeker

Oostende heeft zeker en vast goede troeven om op 8 december in de Versluys Dôme aan te treden tegen de Turkse ploeg. Alleen de eerste ploeg van elke groep kan zich rechtstreeks plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. De tweede en derde ploeg van elke groep mag naar een volgend kwalificatietornooi. Oostende kan nog eerste eindigen, maar dan moet het een foutloos parcours afleggen tegen de Turkse ploeg. In de heenwedstrijd gingen onze landgenoten al onderuit met 92-83, deze keer moet het dus wél raak zijn.

Filou Oostende zal dan ook ongetwijfeld rekenen op Servaas Buysschaert, die tegen de Esten schitterde met zeventien punten. Die prestatie geeft de Belgische ploeg goeie troeven en die worden door Levi Randolph alleen maar versterkt. Ook hij liet de voorbije wedstrijden goeie dingen zien. Samen kunnen ze Oostende laten dromen van een eerste plaats in hun groep.

Volg de Basketball Champions League wedstrijd tussen Filou Oostende en Tofas Bursa woensdag 8 december vanaf 19u45 op Sports 10, beschikbaar in de Pickx Sports optie van Proximus.