Napels heeft zondag een vlotte 4-0 zege geboekt tegen Lazio op de veertiende speeldag in de Serie A. Dries Mertens speelde daarbij een hoofdrol. De clubtopschutter aller tijden nam in de 10e en 29e minuut de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening. Ook Piotr Zielinski (7e) en Fabian (85e) scoorden. Mertens mocht 24 minuten voor tijd als eerste gaan rusten.
De zege brengt Napoli alleen op kop in de Serie A. Het heeft nu drie punten voor op AC Milaan, dat zich eerder op de dag met 1-3 liet verrassen door Sassuolo.
In de topper van de vijftiende speeldag in La Liga won Real Madrid met 2-1 van Sevilla. Het dankte daarvoor Thibaut Courtois, die twee knappe reddingen uit zijn mouw schudde. Eden Hazard was afgelopen week ziek en zat nog niet in de selectie. 
Real kwam door een doelpunt van Rafa Mir (12e) eerst op achterstand. Karim Benzema bracht de hoofdstedelingen in de 32e minuut langszij en drie minuten voor tijd haalde Vinicius Junior de volle buit binnen. In de stand gaat de Koninklijke aan de leiding, met vier punten voor op stadsgenoot Atletico en Real Sociedad. Sevilla had bij een zege in Madrid de leiding overgenomen, maar is nu vierde op vijf punten.
Op de veertiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie speelde Lois Openda met Vitesse Arnhem 0-0 gelijk tegen AZ Alkmaar. Openda werd zes minuten voor tijd gewisseld. In de stand is Vitesse zesde.