Zullen de New Orleans Saints een einde maken aan hun slechte reeks?

Sport | Na een waanzinnige Thanksgiving-week keert de NFL terug met twee wedstrijden op Eleven Sports. Deze vrijdag staat het duel tussen de New Orleans Saints en de Dallas Cowboys op het programma, maandag nemen de Seattle Seahawks en de San Francisco 49ers het tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op papier een ongelijke strijd

Het duel tussen de New Orleans Saints en de Dallas Cowboys lijkt op het eerste gezicht een ongelijke strijd te zijn. De Saints kenden een goede seizoensstart, maar er was een negatieve reeks van vier nederlagen op rij. De ploeg kent vooral defensieve problemen, een sector waar ze eerst nog in wisten uit te blinken. Het moet het bovendien ook zonder Jameis Winston en Alvin Kamara stellen en dat is wellicht mee de oorzaak van de mindere resultaten. De play-offs zijn nog altijd mogelijk, maar dan zal het team zich snel moeten herpakken.

De Dallas Cowboys verloren twee wedstrijden op rij, maar voordien waren ze zeer sterk op dreef. Quarterback Dak Prescott ontbrak de afgelopen twee partijen en zijn vervanger Amari Cooper kon ook niet spelen wegens Covid-19. Die laatste is weer van de partij tegen de Saints, wat een enorme opsteker is voor de Cowboys.

De laatste hoop op de play-offs voor San Francisco?

De tweede wedstrijd die deze week op Eleven Sports te zien is, is die tussen de Seattle Seahawks en de San Francisco 49ers in de NFC West-divisie. De Seahawks hebben met Pete Carroll een optimistisch coach, maar zijn team lijkt aan het einde van een cyclus te komen. Dat zorgt voor ergernis bij Carroll. "Ik vind het moeilijk om goed te coachen als je elke week een schop onder je kont krijgt. Dit is een nieuwe situatie voor mij en ik probeer op elke mogelijke manier te vechten", zei hij onlangs op een persconferentie na een nieuwe nederlaag.

Seattle hoopt zich te herpakken tegen San Francisco, maar dat zal geen makkelijke opdracht worden. De ploeg uit Californië steekt in een goede vorm en wist zich in de afgelopen weken weer in de race om de play-offs te knokken. Als ze hun ambities willen waarmaken, moeten ze de Seahawks verslaan.

Volg het hele seizoen de NFL-wedstrijden op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de twaalfde speeldag in de NFL:

Vrijdag 3 december

New Orleans Saints - Dallas Cowboys vanaf 2u20 op Eleven Sports 2

Maandag 6 december

Seattle Seahawks - Sand Francisco 49ers vanaf 2u20 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top