Revelatie Arnaud Kalimuendo treedt in de voetsporen van Kylian Mbappé

Sport | PSG is op weg naar een volgende landstitel. De Parijzenaars zullen het op de volgende speeldag echter moeten opnemen tegen RC Lens, dat een revelatie is in de Ligue I. Voor Arnaud Kalimuendo wordt het weerzien met PSG een speciaal moment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arnaud Kalimuendo doet het voorlopig zeer goed bij RC Lens, dat hem voor het tweede seizoen op rij huurt van PSG. Bij Lens kan de negentienjarige aanvaller rustig groeien en proberen vanaf volgend seizoen zijn kans te gaan bij de ploeg van Lionel Messi & co.

De aanvaller maakte op 16-jarige leeftijd furore in de Youth League en tekende in 2019 zijn eerste profcontract bij PSG. De Franse topclub besliste om hem vorig jaar uit te lenen aan RC Lens, waar hij met 7 doelpunten in 28 competitiewedstrijden een goed eerste jaar kende. Mauricio Pochettino had een plaatsje vrijgemaakt in zijn kern, maar de jonge Fransman drong aan om nog een jaar ervaring op te doen bij Racing Lens.

Een speler met een missie

Kalimuendo is mentaal ijzersterk en doet daarbij denken aan Romelu Lukaku, die net als de Fransman geen makkelijke jeugd heeft gekend. “Op een dag zat ik in de auto met mijn vader te praten. Ik moet 11 jaar zijn geweest. Hij sprak met mij over persoonlijke problemen. Zo bleek dat we financiële problemen hadden, waardoor we bepaalde dingen niet konden betalen. Ik zei toen tegen mezelf: "Arnaud, je moet slagen, je hebt geen keuze". Ik was voordien een wispelturige jongen, maar vanaf die dag besefte ik dat ik moest veranderen om te slagen” onthulde hij aan Onze Mondial.

Door zijn vastberadenheid en werkkracht wist hij meteen te overtuigen bij zijn profdebuut. Zijn acht goals en drie assists in de competitie en de Franse beker waren alvast een mooi begin tijdens zijn eerste jaar als profspeler.

Naast Hazard, Benzema, Mbappé ...

Eind oktober kende Lens een jammerlijke avond door te verliezen van Lyon. Kalimuendo schreef echter geschiedenis door die avond te scoren en zich in de geschiedenisboeken te spelen. Hij scoorde die avond zijn tiende doelpunt in de Ligue en hij was op dat moment 19 jaar en 283 dagen. Hij was de jongste speler sinds Kylian Mbappé in maart 2017 die dit wist te bewerkstelligen.

In de 21ste eeuw waren er slechts zes spelers die op jongere leeftijd tien goals wisten te scoren in de Franse eerste klasse: Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Eden Hazard, Jérémy Menez, Anthony Martial en Karim Benzema. De jongeling wist zich zo dus in een mooie rijtje te nestelen. Kalimuendo ligt nog tot medio 2024 onder contract in Parijs en hoopt er volgend jaar echt zijn kans te krijgen. De aanvaller wil zich tegen PSG alvast nog wat extra in de kijker spelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top