Italië of Portugal? Welk van beide landen mist het WK?

WK 2022 |

De loting voor de play-offs van het WK voetbal in Qatar heeft plaatsgevonden. Resultaat: een van de laatste twee regerende Europese kampioenen gaat alvast niet naar Qatar. Proximus Pickx legt uit hoe deze play-offs werken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Italië of Portugal... Een van beiden gaat reist niet af Qatar. Dit is de eerste grote conclusie die kan worden getrokken uit de loting voor de play-offs van het WK voor de Europe barrages. Terwijl Duitsland, Engeland, België, Kroatië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Nederland, Servië en Zwitserland zich al hebben geplaatst voor het WK 2022 dankzij hun eerste plaats in de groepsfase tijdens de kwalificaties, hopen twaalf andere Europese landen nog de laatste drie kostbare kwalificatietickets te winnen die zijn toegekend aan de Europa-zone. Om dit te bereiken staan ??deze landen eind maart in play-offs tegenover elkaar. Maar hoe werken deze barrages? Proximus Pickx vertelt je er meer over.

Drie sporen van vier teams

De twaalf landen die aan deze play-offs deelnemen, zijn de tien landen die als tweede zijn geklasseerd in de groepsfase plus twee andere die zijn geselecteerd dankzij hun resultaten in de Nations League. De barrages worden beslist over twee wedstrijden. De twaalf landen zijn verdeeld in drie sporen (of groepen), A, B en C. Bij elk spoor komen de winnaars van de halve finales uit tegen elkaar in de finale. De zes halve finales vinden plaats op 24 maart 2022 en de drie finales op 29 maart. De drie gekwalificeerde landen voegen zich dan bij de tien andere Europese landen die hun tickets voor het WK al op zak hebben.

Duel op het scherpst van de snede in Spoor C

Het was het slechtst mogelijke scenario voor Italië en Portugal: beiden landen in hetzelfde spoor voor de play-offs. Als ze hun eerste wedstrijd eind maart winnen, moeten de laatste twee Europese kampioenen het enkele dagen later dus in een onderling duel tegen elkaar uitmaken wie zich voor het WK in Qatar kwalificeert. Daarvoor moet de Squadra Azzurra van Marco Verratti wel eerst Noord-Macedonië verslaan. De Seleçao van Cristiano Ronaldo moet het eerst opnemen tegen Turkije. Zowel Italië als Portugal hebben het thuisvoordeel in de halve finales van deze play-offs.

Als zowel de Italianen als de Portugezen hun wedstrijd winnen, ontmoeten de twee toplanden elkaar in de finale. Portugal zal dan sowieso een klein voordeel hebben voor die eventuele finale want die zal dan in Portugal worden gespeeld. Dat betekent dat de Italianen, om hun ticket voor het WK te bemachtigen, Portugal op eigen bodem zal moeten verslaan. "Het is een zeer moeilijke loting voor ons", zei Roberto Mancini, coach van Squadra Azzurra, na de loting. “Als we Noord-Macedonië verslaan, zullen we naar Portugal of Turkije moeten, en dat zal niet gemakkelijk zijn! "

De twaalf barrages

Spoor A:

Schotland - Oekraïne

Wales - Oostenrijk (de winnaar speelt thuis in de finale)

Spoor B:

Rusland - Polen (de winnaar speelt thuis in de finale)

Zweden - Tsjechië

Spoor C:

Italië - Noord-Macedonië

Portugal - Turkije (de winnaar speelt thuis in de finale)

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top