Waasland-Beveren nam vrijdag vlot de maat van een bijzonder matig Virton. Kevin Hoggas kroonde zich tot 'Man van de Match' door een zuivere hattrick te scoren. Al kwam het derde doelpunt er wel na een opmerkelijk schouwspel waarbij hij aanvankelijk niet betrokken was.

Aanvankelijk was het Aristote Nkaka die de elfmeter moest verzilveren. De middenvelder zag zijn poging evenwel gestopt door Virtondoelman Anthony Sadin. Maar de assistent-scheidsrechter had gezien dat Sadin te vroeg van zijn lijn was gelopen waardoor de elfmeter hernomen moest worden. Bij die tweede poging miste Nkaka een tweede keer, maar wederom was Sadin te vroeg weg van zijn lijn. Bij de derde poging ging Hoggas achter de bal staan en hij trapte het leer wél voorbij een aan de lijn genagelde Sadin.

Toevallig (of niet?) was er vorige week een soortgelijke fase bij Lierse Kempenzonen - KVC Westerlo. Toen moest er een Westelse strafschop tot twee maal toe hernomen worden. Bij de eerste poging van Bernat liep ploegmaat Mabea te snel in de grote rechthoek en bij de tweede poging was Liersedoelman De Smet te snel van zijn lijn. En ook hier was de derde keer scheepsrecht voor de ploeg die de penalty kreeg.

Complex

De strafschopgoal van Hoggas maakt meteen ook een einde aan een penaltyvloek bij Waasland-Beveren. De vorige twee elfmeters van de Waaslanders werden gemist door Bertone en... Hoggas. Nkaka leek de vloek in stand te houden door zelf ook 2x te missen, maar Hoggas zorgde er uiteindelijk toch voor dat er geen penaltycomplex in de hoofden van de Wase spelers komt spoken.