Veel goals bij Lommel SK vs. KVC Westerlo? Thuis- en uitreputaties doen spektakel vermoeden

Challenger Pro League | Zaterdag staat de Kempense derby tussen Lommel SK en KVC Westerlo op het programma. In de heenmatch namen de Kemphanen vrij simpel de maat van de Noord-Limburgers (2-0). Maar in het Soevereinstadion mogen David Jensen en co wel wat meer werk verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel SK is dit seizoen - samen met Lierse K. - de productiefste thuisploeg. De troepen van Peter van der Veen scoorden in de voorbije zes thuisduels al dertien doelpunten, al betekende dat niet dat Lommel iedereen al op een hoopje speelde. Want door die offensieve drang staat achterin de deur ook wel eens regelmatig open. In die mate zelfs dat de Limburgers ook al twaalf goals binnen kregen in de zes thuisduels. Enkel Waasland-Beveren doet slechter met dertien tegengoals.

Met een gemiddelde uitslag van 2-2 krijgen de fans dit seizoen dan ook steevast spektakel voorgeschoteld. Voeg daar nog eens aan toe dat met KVC Westerlo nu nog eens de meest productieve uitploeg over de vloer komt en dan kan je niet anders dan veel goals verwachten. Van Eenoo en co scoorden dit seizoen al veertien goals op verplaatsing en in tegenstelling tot Lommel kon Westerlo die vele goals wel regelmatig omzetten in overwinningen. De competitieleider kreeg buitenshuis namelijk nog maar vijf goals binnen en zijn ook op dat vlak de primus van de 1B-klas.

Strijd der efficiëntste prijsschutters

Bij Lommel kijken ze alvast naar Arthur Sales om de Westelse defensie te ontwrichten. De Braziliaanse aanvaller scoorde al vijf keer in vier duels en zit momenteel aan één goal per vijftig minuten. Niemand van de andere prijsschutters komt nog maar in de buurt. De eerste achtervolger van de spelers die al minstens 3x scoorden is wel... Erdon Daci. De aanvaller van Westerlo zit aan één goal per 110 speelminuten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top