Het Franse Team Vitality zal het in de finale van de upper bracket opnemen tegen het Russisch-Oekraïense NAVI. Een wedstrijd die voor vuurwerk zal zorgen, gezien de geschiedenis van de twee teams.

Het is de Bijen gelukt. Na achtereenvolgens Team Liquid en Astralis te hebben verslagen, hebben ze zich geplaatst voor de finale van de upper bracket van de BLAST Premier Fall Finals. Het zal je niet verbazen dat ze het zullen opnemen tegen het roster dat iedereen op de servers al maanden vreest, Natus Vincere.

s1mple & co hadden weinig moeite om hun plaats in de upper bracket te behouden. Al was er bij hun loting voor de kwartfinale een beetje geluk mee gemoeid. De Majorkampioen won eenvoudig van BIG (16-4; 16-11). De wedstrijd tegen Heroic ging iets moeizamer. Het Oekraïense team won de wedstrijd uiteindelijk met een score van 2-1 (16-11; 14-16; 16-12).

© BLAST

De Fransen kenden een gelijkaardig parcours. Vitality beëindigde de kwartfinale tegen Team Liquid in twee maps. Een wedstrijd tussen twee ploegen in volle heropbouw, en waarvan we iets meer spanning hadden verwacht.

NAVI lijkt al enkele weken ongenaakbaar, maar ook Vitality kon sinds het begin van de competitie enkele goede dingen laten zien. Het lijkt wel een reactie op de geruchten die sinds het einde van de PGL Major over een deel van het roster de ronde doen. De twee teams staan tegenover elkaar met elk een head to head-score van 18 overwinningen.

Terwijl de winnaar doorgaat naar de grote finale, zal de verliezer nog één wedstrijd moeten spelen in de loser bracket, waar FaZe, BIG, Team Liquid, NiP, Astralis en Heroic nog actief zijn. Er staat echter niet veel op het spel voor de twee teams, die zich al hebben geplaatst voor de World Final van het circuit in december.