Muzikant Toots Thielemans, striptekenaar Marc Sleen en de stad Charleroi... het zijn maar enkele van onze Belgische symbolen die een plaatsje krijgen op de postzegels die bpost in 2022 uitbrengt. De nieuwe collectie werd vrijdag voorgesteld. Ook hedendaagse maatschappelijke thema's krijgen de nodige aandacht, met een postzegeluitgifte rond eenzaamheid en het verlangen naar verbinding.
Toots Thielemans zou volgend jaar 100 jaar oud zijn geworden zijn, een mooie gelegenheid om dit monument van de Belgische muziek te eren met een postzegeluitgifte in de vorm van een vinylplaat met bijhorende platenhoes. Naar aanleiding van de 75ste sterfdag van Jean Capart, de grondlegger van de Belgische egyptologie, komt er voorts een postzegelblaadje met een speciale kapvorm die je kan plooien tot een piramide.

Andere thema's zijn die aan bod komen zijn Belgische kaassoorten, de mooiste plekjes van Charleroi, kikkers, de legendes van Sint Hubertus en Silvius Brabo en Marc Sleen met zijn stripfiguurtje Nero, dat in 2022 75 jaar bestaat.