Red Flames mikken na recordavond op tweede plaats tegen Polen

Red Flames | De Belgische voetbaldames spelen dinsdagavond omstreeks 20u30 een cruciale wedstrijd tegen Polen op de zesde speeldag van hun kwalificatiecampagne voor het wereldkampioenschap in 2023. Alleen een overwinning is goed genoeg als de Red Flames hun tweede plek in hun groep willen heroveren. Die plaats is nu weggelegd voor hun tegenstander van dinsdagavond: Polen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De feeststemming wordt bij de Flames terug ingeruild voor wedstrijdfocus. Enkele dagen na hun ongelofelijke demonstratie tegen Armenië waarbij het 19-0 (!) werd, treden de dames dinsdag aan tegen Polen. Dat land staat momenteel tweede in Groep F, na het onaantastbare Noorwegen. België staat derde en moet Polen inhalen om te kunnen deelnemen aan de play-offs.

Aanvallers in topvorm

Tessa Wullaert en haar collega’s hebben de wedstrijd tegen Polen op de best mogelijke manier voorbereid door Armenië een vernederende nederlaag aan te smeren. De spits van Anderlecht speelde een enorme rol in het aanvallende spel van de Flames en kegelde vijf ballen tegen de netten. Tine De Caigny en Amber Tysiak lieten elk een hattrick optekenen, Janice Cayman, Hannah Eurlings en Jarne Teulings mochten de bal elk twee keer binnenschuiven. Het record van 12-0 van de Flames tegen Moldavië op 19 september 2017 voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap van 2019 werd zo vervangen door nog straffere cijfers!

Toch mag de vorige wedstrijd gezien worden als opwarming voor het hoofddoel van de Belgen. Onze voetbaldames willen namelijk een plekje bij de play-offs veroveren. Ives Serneels moet zijn ploeg naar de overwinning loodsen, als hij de tweede plek van Polen wil heroveren. Eerste worden, zal niet meer lukken. Noorwegen is oppermachtig in Groep F en zegevierde recentelijk nog met 0-7 tegen Albanië. Noorwegen leidt dus met 13 punten, Polen staat tweede met 11 punten en België telt tien punten. Albanië (4 punten) en Armenië (0 punten) mogen een plekje op de startlijst van het wereldkampioenschap nu al vergeten.

Op naar eerste WK-deelname?

Enkel de winnaars van elke groep mogen rechtstreeks naar het tornooi. De ploegen die tweede eindigen, spelen play-offs om hun ticket te verzilveren. Onze landgenotes speelden in 2017 het Europees kampioenschap en mogen ook op het EK van 2022 aantreden, maar speelden nog nooit op een wereldkampioenschap. In de kwalificaties voor het WK van 2019 werd ons land geklopt door Zwitserland. Het WK van 2023 laat voor het eerst 32 in de plaats van 24 landen toe. Daarvan komen 11 of 12 landen uit Europa. Het WK gaat in 2023 door van 20 juli tot 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top