Mina Libeer (-57 kg) en Ellen Salens (-48 kg) hebben op de Grand Slam judo van Abu Dhabi vrijdag een zevende plaats behaald.
Nadat Mina Libeer (IJF 23) in oktober brons veroverde op de Grand Slam van Parijs en dat vorige maand nog eens overdeed op de Grand Slam van Bakoe, werd de Gentse nu uitgeschakeld in de herkansingen tegen de Mongoolse Enkhriien Lkhagvatogoo (IJF 51). Libeer lag niet echt onder maar omgekeerd kon ze haar aanvallen ook niet echt doorzetten. In de aanvangsfase kreeg ze na 15 seconden al een waza-ari tegen en een halve minuut voor tijd kon de Mongoolse een tweede waza-ari of half punt scoren. Samengeteld leverde dat de winnende ippon op.

Mina Libeer begon het toernooi in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten met een zege tegen de Russin Irena Zueva (IJF 117), toen ze na 52 seconden in de verlengingen een aanval beloond zag met een ippon. In de kwartfinale verloor ze dan tegen de Française Priscilla Gneto (IJF 34). Na 3 minuten in de Golden Score werd onze landgenote verrast en moest zo de verliezende waza-ari incasseren.

Een gelijkaardig scenario moest ook Ellen Salens ondergaan. Ze won haar haar eerste gevecht van de dag met een waza-ari plus ippon van Chen-Hao Lin (IJF 24) uit de Chinese Taipei om vervolgens met ippon te verliezen van de Franse nummer 4 van de wereld, Shirine Boukli. In de herkansingen moest ze met twee waza-ari's haar meerdere erkennen in de Portugese Catarina Costa (IJF 12).