Wie buigt de negatieve spiraal om? Waasland-Beveren alvast zonder enkele titularissen naar Virton

Challenger Pro League | Excelsior Virton en Waasland-Beveren openen vrijdagavond de debatten van de dertiende speeldag in de D1B Pro League. Voor beide teams komt het erop aan om de negatieve spiraal van de laatste weken te breken en nog eens een belangrijke driepunter te pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Virton leek er tot enkele weken geleden geen vuiltje aan de lucht, maar na een stevige remonte van Moeskroen staan de Luxemburgers nu plots laatste in het klassement. Mede doordat ze zelf amper drie punten puurden uit de laatste vier duels. Zo gingen onder meer de laatste twee thuisduels verloren (0-2 tegen Moeskroen en tegen RWDM) nadat de troepen van Gregoire een degelijke thuisreputatie aan het opbouwen waren dankzij een zeven op negen tegen Lommel, Deinze en Lierse K.

Met Waasland-Beveren krijgen de Luxemburgers wel een opponent op bezoek die een stevige uitreputatie opbouwde, maar de laatste weken toch wat op de dool is. De 1A-degradant begon het seizoen met 9 op 9 buitenshuis, maar haalde in de daaropvolgende drie uitduels wel amper twee punten. In totaal haalde Waasland-Beveren in de laatste vijf competitieduels ook amper vijf punten op, waardoor er toch wel een stevige portie twijfel in de club geslopen is.

Bovendien moet coach Marc Schneider serieus puzzelen voor de trip naar de Gaumestreek. Kablan is geelgeschorst terwijl topschutter Maderner (schouder) en zijn luitenant Edmundsson (rug) in de lappenmand liggen. Ook Verstraete zal er niet bij zijn door een Covidbesmetting.

Toch komen de Waaslanders met een extra troef aan de start, want Beverenicoon Jean-Marie Pfaff zal ook aanwezig zijn in het Stade Yvan Georges om de aftrap te geven. Of El Sympatico de bal meteen richting het doel van Sadin zal rammen om zijn clubje een snell voorsprong te gunnen, zal nog moeten blijken. De Waaslanders kunnen alvast elke hulp gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top