De KBVB heeft Michiel De Cuyper, Matonga Simonini, Arthur Denil en Brent Staessens aangeduid om de wedstrijden van de dertiende speeldag in de D1B Pro League in goede banen te leiden. We lijsten even kort hun 1B-geschiedenis en de geschiedenis met de clubs die ze dit weekend tegenkomen op.
26/11/2021 - 20u00: RE Virton - Waasland-Beveren (Michiel De Cuyper)

Wedstrijden in 1B: 16 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Virton: 2 (1x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 0

De Cuyper fluit straks zijn vierde 1B-match van het seizoen, maar pas voor het eerst staat SK Deinze niet mee aan de aftrap. In de vorige drie duels was Deinze telkens mee present. Waasland-Beveren kwam de 30-jarige De Cuyper (als ref in de amateurcompetities en in 1B) nog niet tegen omdat de Waaslanders pas sinds dit seizoen in één van die reeksen actief zijn.

27/11/2021 - 20u45: Lommel SK - KVC Westerlo (Brent Staessens)

Wedstrijden in 1B: 15 (vijf dit seizoen)
Wedstrijden van Lommel: 5 (4x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van Westerlo: 4 (2x winst, 0x verlies)

Staessens kwam al vijf ploegen vaker tegen dan Westerlo (waaronder Lommel), maar trok voor geen enkele ploeg al zoveel gele kaarten als voor de Kemphanen. De teller staat na vier duels op 14 gele kartonnetjes. Lommel kreeg er in vijf matchen elf. Daartegenover staat wel dat Westerlo nog geen enkele keer verloor met Staessens als ref. Ook bij Lommel oogt de balans bijzonder positief met slechts één nederlaag (1-3 tegen Seraing vorig seizoen) en vier zeges.

28/11/2021 - 16u00: RE Moeskroen - Lierse Kempenzonen (Matonga Simonini)

Wedstrijden in 1B: 4 (debutant dit seizoen)
Wedstrijden van Moeskroen: 0
Wedstrijden van Lierse K.:  1 (1x winst, 1x verlies)

Lierse Kempenzonen heeft goede herinneringen aan de Brusselse ref en vice versa. De eerste profmatch die Simonini floot was op het Lisp en die resulteerde in een 2-0 zege voor de Kempenaars (tegen Virton). Maar bij de tweede ontmoeting ging het wel mis. Dat was immers  de terugmatch in Virton en die eindigde op een 2-1 zege voor de Luxemburgers. Simonini gaf sinds zijn debuut bij de profs nog geen rode kaarten. Desondanks ligt zijn gele kaartengemiddelde wel aan de hoge kant (zes per match).

28/11/2021 - 20u00: RWDM - SK Deinze (Arthur Denil)

Wedstrijden in 1B: 24 (vijf dit seizoen)
Wedstrijden van RWDM: 5 (1x winst, 3x verlies)
Wedstrijden van Deinze: 5 (2x winst, 1x verlies)

De nog altijd maar 24-jarige Denil maakte recent zijn debuut in 1A (Kortrijk - Beerschot). Hij maakte zijn reputatie als 'strafschopfluiter' ook daar waar door een elfmeter toe te kennen aan Beerschot. Ook in 1B zit Denil aan 12 strafschoppen in 24 wedstrijden. Dat is dus gemiddeld één per twee matchen. Opvallend genoeg floot hij in de tien duels van SK Deinze en RWDM nog wel geen enkele strafschop voor één van beide teams. RWDM kreeg er wel al twee tegen; Deinze ééntje.