In de Antwerpse Handelsbeurs heeft vanavond de vierde editie van de Belgian Fashion Awards plaatsgevonden, na een jaar van afwezigheid vanwege de coronacrisis. Walter Van Beirendonck kreeg de juryprijs, Nicolas Di Felice (Courrèges) is ontwerper van het jaar.
De Belgian Fashion Awards, een organisatie van Flanders DC, MAD Brussels, Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM), Knack Weekend en Le Vif Weekend, willen de Belgische modescène in de schijnwerpers plaatsen en vormen de afsluiter van het congres Fashion Talks. De prijzen worden toegekend door een internationale professionele jury, met onder meer de curatoren van modemusea, ontwerpers, modejournalisten en directeurs van modehuizen. Juryvoorzitter is dit jaar Chris Dercon, die aan het hoofd staat van de Grand Palais in Parijs.

Ontwerper Walter Van Beirendonck, een van de befaamde Antwerpse Zes, krijgt dit jaar de Jury Prize voor zijn internationale uitstraling en omdat " hij zijn standpunten over politiek, gender en gelijkheid ook in Covid-tijden een stem wist te geven via zijn ontwerpen". De prijs Designer of the Year gaat dan weer naar Nicolas Di Felice, de nieuwe artistiek directeur van het Franse modehuis Courrèges. Di Felice heeft volgens de jury "onwaarschijnlijk en dapper werk" geleverd door bij Courrèges "een huis met een sterke stempel over te nemen en een eigen twist te geven".

Verder waren er prijzen voor ontwerpster Meryll Rogge (Emerging Talent of the Year), art director, stylist en fotograaf Benoit Bethume (Professional of the Year), kledingrecyclagebedrijf Resortecs (Changemaker of the Year), modemerk Imprévu (Fashion Brand of the Year), ontwerpster Lili Schreiber (Most Promising Graduate) en modelabel Bernadette (UPR Prize).