Voor het eerst op het scherm: Hoe Henry Cavill ooit hengelde naar de rol van James Bond en Batman

Het had maar weinig gescheeld of de ultieme (fictieve) superspion James Bond zou vertolkt zijn geweest door 'The Witcher'-acteur Henry Cavill. Ook de rol van Superman vloog vlak langs zijn neus. Proximus Pickx heeft in 's mans verleden gesnuffeld om je te laten zien hoe het voor hem allemaal begon.

Voor Cavill begon zijn showbizzcarrière met een bijrol in de film 'Laguna', die kort na de release werd hernoemd naar 'Vendetta'. Het is wellicht dan ook geen wonder dat er over de eerste schermverschijning van de Britse acteur weinig materiaal bekend is. In deze thriller uit 2001 vertolkt een 16-jarige Cavill de rol van Thomas Aprea, een weesjongen die door zijn oom wordt opgevoed nadat zijn ouders zijn vermoord door de New Yorkse mafia. In de film is Thomas volwassen geworden en stuurt zijn familie hem naar Italië. Daar leert hij Thelma kennen, de mysterieuze vrouw van zijn oom. Hij voelt zich aangetrokken door haar, maar ontdekt tegelijk de waarheid over de dood van zijn ouders. Cavill-fans zullen de film vooral weten te waarderen vanwege de talrijke romantische scènes.

Superman

Enkele jaren later ontwikkelde de acteur een appetijt voor superheldenfilms. In maart 2004 bracht productiebedrijf Warner Bros. alles in gereedheid om te beginnen aan de preproductiefase van 'Superman: Flyby'. De film zou in juni 2006 op het witte doek verschijnen met een hoofdrol voor Cavill. Aanvankelijk werd 'Charlie's Angels'-regisseur Joseph McGinty Nichol ("McG") gevraagd om de opnames in goede banen te leiden, maar in juni 2004 stapte hij onverwacht op om een nieuwe 'Charlie's Angels'-film te gaan regisseren. Zijn opvolger, Bryan Singer, vond dat de casting niet goed was en vroeg Brandon Routh om de hoofdrol over te nemen. Het resultaat is te zien in 'Superman Returns' uit 2006.

James Bond

Een jaar later was Cavill één van de drie finale kandidaten om de rol van James Bond te vertolken in Casino Royale. Volgens ingewijden was het een hele nipte keuze tussen Henry Cavill, Daniel Craig en de Australische acteur Sam Worthington. De casting leidde zelfs tot een hevige discussie tussen regisseur Martin Campbell en de producenten, waaronder Barbara Broccoli. Die laatsten zagen liever een oudere Bond op het witte doek terwijl Campbell helemaal gewonnen was voor Cavill. Uiteindelijk won Daniel Craig de rol. "Het was niet een eenvoudige leestest, ze waren helemaal gekleed als Bond en moesten acteren alsof hun leven er vanaf hing. Uiteindelijk was Daniel (Craig, nvdr.) de man die ons het meest overtuigde", getuigt componist David Arnold in The London Paper over de casting.

Kan je niet genoeg krijgen van Henry Cavill? Je kan hem nu aan het werk zien in 'The Witcher' op Netflix of 'Man of Steel' in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top