Mertens kan de zorgen van Spalletti oplossen bij Napoli

Sport | Dries Mertens kent voorlopig een moeilijk seizoen bij Napoli, dat voluit meespeelt voor de Italiaanse landstitel. Coach Luciano Spalletti ziet in de 34-jarige Rode Duivel vooral een rol weggelegd als invaller. Komt daar verandering in door de blessure van Victor Osimhen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Osimhen is de nummer één als centrumspits bij Napoli. De voormalige aanvaller van Sporting Charleroi was bijzonder goed op dreef met dit seizoen al 9 goals en 2 assists in 14 matchen in de Serie A en de Europa League.

Maanden out

Tegen Internazionale sloeg het noodlot echter toe. Osimhen kwam tijdens die partij in botsing met Inter-verdediger Milan Skriniar. Hij moest gewisseld en het verdict was: een gebroken oogkas en jukbeen. De 22-jarige spits werd snel geopereerd en zijn arts sprak van een ware ravage. “Osimhen had meer dan 20 breuken in zijn gezicht en zijn oog hing niet meer in zijn oogkas. Het leek alsof er een wals over zijn gezicht was gereden. Ik had zes platen en achttien schroeven nodig om alles weer recht te krijgen”, deelde hij mee in Italiaanse media. Napoli maakte bekend dat de spits minstens drie maanden buiten strijd zal zijn.

Dat is een zware domper voor Napoli, dat samen met AC Milan en Internazionale om de landstitel vecht. De Napolitanen werden in 1990, onder leiding van clublegende Diego Armando Maradona, voor het laatst de kampioen van Italië. Juventus kent weer een moeilijk seizoen en dat opent dus perspectieven in de Serie A.

Petagna overtuigt (nog) niet

Osimhen werd tegen Inter naar de kant gehaald voor Andrea Petagna, die met zijn 1m90 ook kan wegen op een defensie. Hij speelt sinds de zomer van 2020 voor Napoli, maar hij kon nog niet overtuigen in Napels. Tegen Spartak Moskou werd Petagna als centrumspits uitgespeeld, met achter hem Dries Mertens. Dat was geen groot succes. Spalletti moet dus op zoek gaan naar een andere oplossing en die ligt mogelijk bij de Belgische aanvaller.

De ex-speler van onder meer PSV viel net als Petagna ook in tegen Inter en scoorde toen met een prachtige knal. Mertens is een compleet ander type spits, maar hij speelde in het verleden wel vaker als nummer negen bij Napoli. De goedlachse Mertens werd tegen Inter topschutter aller tijden van Napoli in de Serie A.

Door de matige prestaties van Petagna kreeg Mertens tegen Lazio weer een basisplaats als centrumspits. Hij toonde dat Spalletti niet moet twijfelen wie de vervanger van Osimhen moet zijn. De immens populaire Mertens scoorde twee héérlijke treffers, waardoor zijn team met 4-0 won. Roberto Martinez zal het graag zien gebeuren.


Volg de Serie A, inclusief de wedstrijd tussen Sassuolo en Napoli op 1 december om 20u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het midweek-programma van speeldag 15 in de Serie A:

Dinsdag 30 november
Woensdag 1 december

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top