Deze namiddag word het zwaarbewolkt met periodes van regen of motregen. In de loop van de namiddag klaart het op, maar links en rechts bestaat de kans op een lokale bui vanaf de kust, meldt het KMI. Het KMI signaleert ook ongunstige voorwaarden bij het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden en vraagt oplettend te zijn bij hoofdpijn en braakneigingen. Die symptomen kunnen immers het gevolg zijn een CO-intoxicatie.
Vandaag schommelen de maxima tussen 2 graden in de Ardennen en 10 graden in het westen van het land. De wind waait vrij krachtig aan zee, met rukwinden rond 55 kilometer per uur. Donderdagavond blijft het in het westen en het centrum wisselend bewolkt en regenachtig. In de Ardennen belemmeren de hardnekkige lage wolkenvelden het zicht. Naar het einde van de nacht toe wordt het droger. De kans op buien schuift dan op naar het oosten van het land met in de Ardennen kans op winterse neerslag. De minima liggen tussen -1 en 5 graden.

Morgenochtend kunnen lage wolken in de Ardennen nog wat sneeuw of smeltende sneeuw met zich meebrengen. Elders is het meestal droog, maar bewolkt. In de namiddag nadert een actieve neerslagzone de kuststreek. Later laat die in de Ardennen sneeuw achter, die boven 400 meter hoogte blijft liggen. De maxima schommelen tussen het vriespunt in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. De wind waait opnieuw vrij krachtig met rukwinden van 50 of 60 kilometer per uur. Morgenavond blijft het sneeuwen in de Ardennen, elders verwacht het KMI buien van regen, stofhagel of smeltende sneeuw. De minima schommelen tussen -2 en 5 graden.

Zaterdag start met tijdelijke brede opklaringen. In de Ardennen verwachten we eerder lage wolken, nevel en eventueel aanvriezende mist. Het wordt snel bewolkt met perioden van neerslag. Boven 500 meter hoogte is een opeenstapeling van enkele centimeters sneeuw mogelijk, maar ook in de lagere gebieden is een tijdelijk sneeuwlaagje niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen het vriespunt op de Ardense hoogten tot 7 graden in het westen. Zaterdagnacht blijft het wisselvallig met kans op winterse neerslag. Ook zondag is het wisselvallig met geregeld buien. In de Hoge Ardennen valt er sneeuw, elders regen of smeltende sneeuw. Aan de kust kunnen de buien vergezeld worden door een donderslag. De maxima schommelen tussen het vriespunt en 6 graden.

Maandag wordt wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en kans op enkele buien. In de Ardennen kunnen deze buien een winterse karakter aannemen. De maxima liggen tussen het vriespunt in de Hoge Ardennen en 6 graden in het westen. Dinsdag trekt een storing door het land met regen en tijdelijk nog winterse neerslag in de Ardennen. Achter de storing stroomt gevoelig zachtere lucht naar onze streken. De maxima schommelen tussen 4 en 9 graden. Woensdag wordt bewolkt en regenachtig, maar vrij zacht, mat maxima van 4 tot 9 graden. Donderdag trekt een nieuwe regenzone ons land binnen. De maxima schommelen tussen 3 en 9 graden.