Dominique Persoone (53) is woensdagavond verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2021. De Brugse chocolatier haalde het op de gala-avond in La Brugeoise in Brugge van onder meer Will Tura, Emma Meesseman en Flip Kowlier.
Het is voor de vierde keer dat De Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus & WTV en het provinciebestuur op zoek gingen naar iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette én 'West-Vlaanderen àdemt'. Dominique Persoone beantwoordt als geen ander aan deze criteria, vonden zowel de vakjury als de lezers, luisteraars en kijkers tijdens de stemronde. 
"Ik ben trots op mijn roots", weet de chocolatier te vertellen. "Als ik ergens commentaar krijg dat mijn dialect onverstaanbaar is, zie ik dat als een pluspunt. Ik voel me een beetje als een missionaris die heel de wereld West-Vlaams wil aanleren, want dat is zonder twijfel de mooiste taal die er bestaat."
In 2018 was Wim Lybaert de eerste winnaar van de verkiezing, gevolgd door Niels Destadsbader in 2019 en het duo Wim Opbrouck-Saghine Lampaert vorig jaar.