In Oudenaarde is woensdagnamiddag een zware brand uitgebroken in het industrieparket de Bruwaan. De brandweer heeft de brand gedeeltelijk onder controle. Dat meldt de communicatiedienst van de stad. De omwonenden kunnen intussen terug naar huis.
De uitslaande brand trof distributiecentrum Bleckmann/Parcolys/Vanderstraeten in het industriepark De Bruwaan. "De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het vuur is nog niet onder controle, vermoedelijk zal de brandweer tot morgenvroeg moeten blussen", zei burgemeester Marnic De Meulemeester. "Er zijn geen slachtoffers, 39 werknemers werden in veiligheid gebracht. Ook twaalf woningen in de buurt moesten geëvacueerd worden, voor deze bewoners hebben we opvang voorzien." 
De rookpluim was merkbaar tot in het centrum van Wortegem-Petegem. 
Woensdagavond rond tien uur had de brandweer de brand gedeeltelijk onder controle. "De omwonenden kunnen naar huis, maar ramen en deuren moeten gesloten blijven. Er is geen asbestgevaar, maar door mogelijke roetdeeltjes moeten groenten en fruit uit de tuin grondig gewassen worden alvorens ze gegeten worden", communiceert de stad.
De Deinzestraat -die ter hoogte van de N60 al de hele namiddag was afgesloten - werd woensdagavond opnieuw opengesteld voor het verkeer. Het industriepark blijft gedeeltelijk afgesloten.