De Duitse vicekampioen RB Leipzig moet het woensdagavond (21u) in het cruciale duel op bezoek bij landskampioen Club Brugge op de vijfde speeldag in groep A van de Champions League ook zonder zijn verdedigingsleider Willi Orban stellen.
De Hongaarse international heeft een verkoudheid opgelopen en keerde woensdag reeds terug naar Duitsland. Een maatregel uit voorzorg, want de afgenomen coronatest zou volgens de club negatief geweest zijn.

Stevige selectieproblemen dus bij die Roten Bullen, want gelegenheidscoach Achim Beierlorzer beschikt slechts over vijf veldspelers op de bank. Voor het vertrek naar Brugge hadden coach Jesse Marsch en aanvoerder Peter Gulacsi positief getest op het coronavirus. 

Sterspeler Dani Olmo, Mohamed Simakan, Dominik Szoboszlai, Amadou Haidara, Yussuf Poulsen, Philipp Tschauner en Tyler Adams zijn er vanwege blessures niet bij. Voorin start Brian Brobbey zo voor het eerst in de basis. De negentienjarige Nederlander werd vorige zomer overgenomen van Ajax en kwam dit seizoen nog maar tot 108 minuten voor Leipzig.