Topfavoriete Mieke Gorissen moet passen voor de CrossCup in Roeselare zondag, die geldt als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Dublin. De Limburgse heeft een coronabesmetting achter de rug en is onvoldoende hersteld, zo valt te lezen op de website van de organisatie.
''Ik heb rustig proberen lopen en merkte dat het al bij al vlot verliep", zegt de regerende Belgische veldloopkampioene en marathonolympiër op de website van de CrossCup. "Toch moet ik toegeven dat mijn lichaam achteraf hevig heeft gereageerd, wat duidt op het feit dat ik onvoldoende hersteld ben om topprestaties af te leveren. In samenspraak met mijn sportarts heb ik besloten om geen onnodige risico's te nemen, waardoor de manche van Roeselare helaas te vroeg komt. De focus ligt nu op mijn herstel, zodat ik niet langer dan nodig in de lappenmand moet liggen."

De afwezigheid van Gorissen vergroot de kansen van andere atletes op een selectie voor het EK veldlopen op 12 december in Dublin, al zou het ook kunnen dat Belgian Athletics helemaal niemand uitstuurt bij de vrouwen. Daar opteerde de selectiecommissie al voor bij de vorige editie van het EK in 2019, omdat ze het niveau bij de Belgische vrouwen onvoldoende hoog vond om internationaal iets te betekenen.