Wie maakt kans op een netto-jaarloon in 'Eén jaar gratis'?

Films |

Wat als je een heel jaar gratis zou kunnen leven? Het klinkt misschien als een utopie, maar het is wel de prijs die de winnaar van de quiz ‘Eén jaar gratis’ krijgt. Thomas Vanderveken brengt vanaf 2 december opnieuw zestien kandidaten samen voor deze bikkelharde afvalrace.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Eén jaar gratis’ is totaal geen nieuw concept, maar het blijft wel een hoogvlieger tussen de Vlaamse quizshows. In het begin van de jaren 2000 kwam de show voor het eerst op televisie, gepresenteerd door Herman Van Molle en Katja Retsin. Het concept was simpel: zestien kandidaten nemen het tegen elkaar in een spannende afvalrace, waarbij de winnaar een duizelingwekkende prijs wint. Hij of zij gaat namelijk naar huis met het netto-jaarloon van de meest verdienende kandidaat en leeft zodoende letterlijk één jaar gratis. Het hoogste bedrag dat tijdens die eerste jaren gewonnen werd? 68.183 euro. Dat was de prijs van Kathleen Hens in 2007.

In 2008 besloot Eén om geen achtste seizoen meer te maken en zo kwam de quizshow dus jarenlang de archiefkast niet meer uit. Tot niemand minder dan Thomas Vanderveken er in 2020 terug leven in blies. De prijzenpot ging er sindsdien alleen maar op vooruit, want de winnaar van dat jaar ging naar huis met maar liefst 71.712 euro.

Diverse bende

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn dus hoog en op donderdag 2 december beginnen zestien nieuwe kandidaten aan de wedstrijd van hun leven. Het is een heel diverse bende, zowel in leeftijd, afkomst als job. Zo is de jongste deelneemster, Macha, een 23-jarige studente uit Tessenderlo die later graag CEO wil worden van haar eigen bedrijf. De oudste kanshebber is Vera-Maria, een 64-jarige actieve gepensioneerde uit Tielt. Daarnaast zien we ook een lector Italiaans, een bankbediende en de paukenist van Opera Vlaanderen.

Zal het hen lukken om elkaar te slim af te zijn en als laatste over te blijven? En hoeveel bedraagt dat felbegeerde netto-jaarloon? Dat zie je in ‘Eén jaar gratis’!

Bekijk ‘Eén jaar gratis’ vanaf 2 december elke donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top