‘Fresh Music’ over popsterren die voor hun 20ste verjaardag beroemd werden

Muziek |

Net als elke week brengt ‘Fresh Music’ je helemaal up-to-date met het laatste nieuws uit de muziekwereld. In de aflevering van deze week lijst het programma op Pickx+ drie popsterren op die (soms lang) voor hun 20ste verjaardag de hitlijsten domineerden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lil Nas X

Amper drie jaar geleden was Lil Nas X, geboren als Montero Lamar Hill, nog een nobele onbekende. In 2018 verliet hij de schoolbanken en logeerde hij bij zijn zus. Hij was werkloos en spendeerde het grootste deel van zijn tijd op het internet. Toen hij 19 jaar oud was, schreef hij net nummer ‘Old Town Road’, gebaseerd op een beat die hij voor 30 dollar kocht van een Nederlandse muzikant. Het resultaat was een rapnummer met country-elementen.

De jonge muzikant had geen label, en dus begon hij zijn muziek te promoten op sociale media met de hulp van memes. Op TikTok werd de ‘Yeehaw Challenge’, begeleid door het nummer van Lil Nas X populair, waardoor de artiest van de ene dag op de andere naar de top van de Billboard Hot 100 steeg. Hij bleef 17 weken lang op één staan en verbeterde daarmee het record dat Mariah Carey al sinds 1995 vasthield (en dat in 2017 geëvenaard werd door Luis Fonsi en zijn ‘Despacito). Het is niet het enige voorbeeld van een zanger die populair werd dankzij een actief leven op sociale media.

Shawn Mendes

Shawn Mendes was amper 13 jaar oud toen hij zichzelf gitaar leerde spelen met behulp van een paar video’s op Youtube. Rond die periode downloadde hij ook de intussen ter ziele gegane app Vine, waarop hij video’s van 6 seconden begon te upleaden. Zijn muzikale video’s gingen in recordtijd viraal en de jonge zanger werd erg populair online. Dat gaf hem steeds meer zelfvertrouwen en hij begon volledige covers van liedjes op Youtube te zetten. Zijn eerste cover was er eentje van A Great Big World: het nummer ‘Say Something.

Een jaar later tekende Shawn een platencontract en zag zijn eerste eigen single ‘Life Of the Party’ het levenslicht. Sindsdien scheerde hij de hoogste toppen. Hij werd de jongste artiest ooit die in de top 25 van de Billboard Top 100 belandde. De zangeres Taylor Swift merkte hem op en vroeg hem om als support act op te treden voor de eerste helft van haar tour. De zanger overtuigde niet alleen de fans van Taylor Swift. De Canadees werd steeds meer een wereldfenomeen en sinds zijn eerste album ‘Handwritten’ in de rekken ligt, ziet de toekomst er alleen maar schitterend uit.

Justin Bieber

Justin Bieber is tegenwoordig een van de grootste internationale sterren en heeft wereldwijd miljoenen adorerende fans, maar wie hem kent, weet ook dat hij al op zeer jonge leeftijd beroemd werd. Toen hij 12 jaar oud was, zong hij op straat. Toen zijn moeder een video van hem op Youtube postte waarin hij het nummer ‘Respect’ van Aretha Franklin zong, verzamelde die talloze views en likes. R&b-zanger Usher pikte hem op en dankzij hem tekende Bieber in 2008 zijn eerste platencontract bij Island Records. Zijn eerste single ‘One Time’ werd opgevolgd door het album ‘My World’, maar het was toen hij op 16-jarige leeftijd het nummer ‘Baby’ uitbracht dat hij de hitlijsten begon te domineren. Zijn videoclip werd toen de meest bekeken video op Youtube. Daarmee deed hij het beter dan Lady Gaga’s ‘Bad Romance’.

In 2011 brak hij opnieuw alle records, want in amper 12 maanden tijd bracht zijn muziek 53 miljoen dollar in het laatje. Maar al dat geld en die beroemdheid brengen op zo’n jonge leeftijd niet alleen voordelen met zich mee. De koning van de tienerpop werd constant gevolgd door de paparazzi en zijn kattenkwaad werd telkens weer als schandaal uitgesmeerd in de pers. In 2012 haalde hij weer de pers met verschillende controverses, zijn mentale problematiek en drugsgebruik. Maar nu, zoveel jaren later, is het leger “Beliebers” nog even sterk als toen.Ontdek ‘Fresh Music’ deze zaterdag 27 november om 19 uur op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige aanbod via de tv-optie Pickx All Stars! Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top