Paul George moet bij afwezigheid van Leonard zijn verantwoordelijkheid opnemen

Basketbal | Terwijl Kawhi Leonard nog steeds in de lappenmand ligt, rekenen de Clippers intussen op Paul George om de leiding in het team op te nemen. Die rol lijkt intussen meer en meer op zijn lijf geschreven te zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de opvallende play-offs die in Orlando doorgingen in het grote park van Disney bewees George al dat hij zijn plek in de ploeg meer dan waard was. De opdracht van de Clippers om richting de finales door te stoten, werd alleen maar moeilijker toen Kawhi Leonard uitviel met een blessure. 

Die liep Leonard op in de halve tegen Utah, het beste team uit de reguliere competitie. In de halve finales kwam de ploeg uit Los Angeles op achterstand te staan, maar daarna keerde het tij. De Clippers mochten door naar de finale van de conference en troffen daar de Suns. Dat duel bleek te moeilijk voor de Clippers, die Kawhi toen al moesten missen. Paul Georges moest toen de verantwoordelijkheid dragen en zijn team op sleeptouw nemen. Hoewel zijn ploeg de Suns niet kon tegenhouden, leverde hij wel een prima prestatie. Met een gemiddelde van 27 punten, 9 rebounds en 5 assists mag je immers als leider in een team bestempeld worden. 

Continuïteit

Continuïteit, dat is een beetje het motto van de Clippers dit seizoen, in tegenstelling tot die andere ploeg uit LA. De Lakers moesten in de laatste zeven wedstrijden al vijf keer het onderspit delven. De Clippers tonen meer regelmaat, maar moeten nog werken aan hun efficiëntie. In de laatste zeven wedstrijden konden ze vier keer winnen. Paul George zal zijn ploeg nog wat langer moeten aansturen, want Kawhi Leonard is nog niet klaar om terug in actie te schieten. Zijn knie is nog steeds niet hersteld van de blessure. 

PG13, de bijnaam van George, vervult zijn rol als leider met verve. Vooral in de play-offs kon hij menig potten breken. Toen hij nog bij Indiana speelde, kon hij een wedstrijd in handen nemen als geen ander. Helaas speelde een blessure ook hem parten. In augustus 2014 kampte George met een verschrikkelijke kuitbeenbreuk waardoor hij zijn ambities even moest opbergen. In 2017 verkaste hij naar Oklahoma City Thunder. Daar liet hij recordcijfers noteren en eindigde hij ‘slechts’ derde in de strijd om de titel van MVP, vanwege een pijnlijke schouder op het einde van het kampioenschap. Dit seizoen is de speler helemaal terug in de running en wil hij die MVP-titel maar al te graag verzilveren. 

Een start bij honderd op tijd

Voorlopig ziet het er goed uit voor Paul George. Met gemiddeld 26,4 punten, 7,7 rebounds en 5,2 assists achter zijn naam kan PG13 straffe cijfers voorleggen. Bovendien heeft hij ook een talent om ballen te onderscheppen. George noemt zichzelf ‘Playoff P’, anderen noemen hem ‘Pandemic P’, verwijzend naar zijn prestaties tijdens de play-offs in de gesloten bubbel in Orlando. 

De Clippers kunnen sinds vorig jaar opnieuw rekenen op de Fransman Nicolas Batum, net als Reggie Jackson. Ook Terance Mann mogen we niet vergeten, maar de leider van de ploeg blijft nog steeds Paul George. Dat zagen we ook terug in de wedstrijd tegen Dallas, toen de Clippers met drie punten achterstand de laatste seconden van de wedstrijd ingingen. PG kreeg de bal in handen en gooide zijn ploeg met een straffe worp richting de verlengingen. De Clippers mogen er dus zeker van zijn dat ze op ‘Playoff P’ kunnen rekenen.

Volg de NBA het hele seizoen door op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Dit weekend op Eleven Sports:

vrijdag 26 november

LA Clippers - Detroit Pistons: vanaf 21u30 op Eleven Sports 2

zaterdag 27 november

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves: Vanaf middernacht op Eleven Sports 2

zondag 28 november

LA Clippers - Golden State Warriors: vanaf 21u30 op Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top