Queen of the nillies: dit zijn Natasha Bedingfields beste nummers

Vandaag mogen we alweer feestvieren, want niemand minder dan Natasha Bedingfield is jarig. De Britse zangeres mag 40 kaarsjes uitblazen en ter ere van haar verjaardag ging Proximus Pickx op zoek naar haar meest iconische nummers.

Unwritten

Natasha Bedingfield was één van die artiesten die de jaren 2000 kleurden. Geboren in 1981, bracht Bedingfield op haar 25ste haar allereerste album uit: ‘Unwritten’. De titelsong is dan ook meteen het eerste nummer is deze lijst, want het is zonder twijfel haar meest bekende hit.

Tot de dag van vandaag hoor je ‘Unwritten’ op elk feestje en kan iedereen op z’n minst het refrein meezingen. Het nummer betekende de grote doorbraak van Natasha Bedingfield en was haar eerste notering in de Top 10 van de US Billboard Hot 100.

These Words

Ook de tweede single van de plaat ‘Unwritten’ was een schot in de roos. ‘These Words’ werd Bedingfields meest memorabele hit in het Verenigd Koninkrijk. Jammer genoeg ook was het ook haar enige nummer dat in haar thuisland ooit op nummer één in de hitparade zou komen. Maar dat neemt niet weg dat het een geweldig groovy nummer was waar iedereen op wilde dansen.

Pocketful of Sunshine

Het vrolijkste nummer van de Britse zangeres is zonder twijfel ‘Pocketful of Sunshine’. De titel alleen zegt al genoeg: het lied voelt als een zonnestraal op een zorgeloze dag. Vooral wanneer Natasha in het refrein luidkeels “Take me away” zingt, waardoor het lied super makkelijk mee te zingen is. ‘Pocketful of Sunshine’ was de vierde single van haar twee album, ‘N.B.’, en brak door in de VS Billboard Hot 100's Top 10 met een hoogtepunt op nummer vijf.

Het nummer speelde ook een grote rol in de coming-of-age-komedie ‘Easy A’ met Emma Stone. Emma’s personage Olive besluit een heel weekend binnen te blijven en zich in haar eentje te amuseren, met ‘Pocktetful of Sunshine’ op de achtergrond. In het begin vindt ze het een vreselijk nummer, maar al snel zingt ook zij luidkeels mee. Zoals wij allemaal, natuurlijk.

Ontdek ‘Easy A’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Love Like This

Wat krijg je als je Sean Kingston en Natasha Bedingfield samen in de studio zet? Een 2000’s match made in heaven. Sean Kingston is natuurlijk bekend van zijn monsterhit ‘Beautiful Girls’ uit 2007 en hij mixte maar al te graag zijn reggaebeats en rapstrofes met de groovy r&b en sterke stem van Bedingfield. Het resultaat van de mix is ‘Love Like This’, een nummer dat zoveel succes had dat Natasha Bedingfield er een platinum plaat voor kreeg.

Kick It

Natasha Bedingfield bracht niet enkel muziek uit in de jaren 2000, ze is nu nog steeds actief in de muziekindustrie. De zangeres nam na haar derde studioalbum ‘Strip Me’ uit 2011 een lange pauze van acht jaar, maar kwam terug in 2019 met ‘Roll With Me’. Dat vierde studioalbum bracht eindelijk nieuwe muziek van Bedingfield op de radio, in de vorm van de single ‘Kick It’.

In het nummer herken je nog steeds dezelfde groove die de zangeres altijd al had, maar net als de zangeres is ook de sound wat volwassener geworden. ‘Kick It’ werd trouwens geproducet door Linda Perry, die eerder ook al samenwerkte met grote namen als Gwen Stefani, P!nk en Christina Aguilera.

Muziek

Bekijk alles
Top