IEM Winter: KennyS vervangt nexa bij G2 Esports

Door Proximus

Deel dit nieuws

Je leest het goed: KennyS zal opnieuw de AWP in handen nemen tijdens IEM Winter. De gebenchte Franse sterspeler zal voor het eerst sinds maart deelnemen aan een professioneel toernooi, als vervanger van nexa. De wissel is tijdelijk, want de Serviër sukkelt met visaproblemen.

Als je nog niet genoeg redenen had om begin december naar IEM Winter te kijken, zal dit nieuwtje je misschien wel overtuigen. De bekende AWPer Kenny “kennyS” Schrub krijgt voor IEM Winter een plaats in de line-up van G2 Esports. Het is al meer dan zes maanden geleden dat de Fransman een actieve rol in CS:GO op zich neemt.

De wissel is in ieder geval tijdelijk: nexa ondervindt visaproblemen en kan dus niet naar IEM Winter afreizen, dat volledig op LAN uitgevochten wordt. Ook de taken van de G2-spelers veranderen. NiKo zal de rol van IGL op zich nemen, net zoals tijdens zijn periode bij FaZe. AmaNEk geeft zijn AWP door aan kennyS en zal zich focussen op assault rifles.

Het is overigens niet duidelijk hoe lang de Serviër buiten strijd zal zijn: ook BLAST Premier World Final 2021, het laatste grote toernooi van het jaar, vindt volledig offline plaats. Of zijn visum voor dat evenement wel in orde is, is nog niet bekend.

De terugkeer van kennyS is al de tweede wissel op korte tijd bij G2 Esports. Vorige week kondigde de organisatie het afscheid van coach maLeK aan. Analyst Swani neemt voorlopig zijn positie over, in afwachting van een opvolger. De twee nieuwkomers krijgen weinig tijd om zich voor te bereiden: de eerste match van G2 Esports staat gepland op donderdag 2 december, tegen de Chinezen van TYLOO.

Copyright afbeelding: StarLadder

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top