PSG had op betere start gehoopt voor Lionel Messi

Ligue 1 | Lionel Messi kwam deze zomer met veel pracht en praal aan in Paris Saint-Germain en werd gezien als de man die de club uit Île-de-France een stap voorwaarts zou laten maken. Maar sinds zijn komst moet de Argentijn nog echt overtuigen...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot voor kort waren het alleen Football Manager-spelers die zich de mogelijke transfer van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain op een dag konden voorstellen. Maar deze zomer verliet de Argentijn Barça, waar hij aan het einde van zijn contract was, om naar de Franse hoofdstad te gaan. De financiële moeilijkheden van de Catalaanse club maakten het onmogelijk om een akkoord te vinden dat acceptabel was voor de Spaanse voetbalbond, wat het vertrek van La Pulga veroorzaakte.

In Parijs werd Leo Messi door de grote poort binnengehaald. De supporters waren lyrisch en de directie van PSG rekende zich al rijk, klaar om de Champions League te winnen. Helaas stelde het debuut van Messi in Parijs serieus teleur.

Gebrek aan regelmaat

Messi was niet bepaald in vorm toen hij in Parijs aankwam, en het duurde even voordat hij klaar was. Op 29 augustus maakte hij eindelijk zijn debuut tijdens een wedstrijd op verplaatsing in Reims. De Champagne-steek blijft dan ook - symbolisch - de plek waar Messi zijn eerste minuten in Frankrijk speelde. In een volgende wedstrijd tegen Clermont was hij afwezig, alvorens uit te komen tegen Lyon.

Messi raakte toen geblesseerd, speelde opnieuw, bevond zich toen in quarantaine, speelde twee wedstrijden en raakte toen weer geblesseerd. Maar afgelopen weekend scoorde de Argentijn eindelijk zijn eerste competitietreffer, thuis tegen Nantes. Ook leverde de voormalige nummer 10 van Barça een eerste assist af. Deze goede wedstrijd mag ons echter niet de moeilijke en onregelmatige start doen vergeten van een speler die moeite heeft om door de wedstrijden heen te komen. Maar 1 doelpunt en 1 assist in 415 minuten, dat kan heus beter.

Mentaal afwezig?

Als we al zijn wedstrijden overschouwen, kunnen we niet zeggen dat Messi pech heeft of de keepers uitzonderlijk goed presteren. De sterspeler lijkt vaak niet betrokken tijdens het spel, alsof hij verveeld is. Zijn houding is heel anders dan tijdens de Champions League, waar hij 3 goals in 3 wedstrijden maakte. Maar dit gebrek aan enthousiasme kenmerkt ook het spel van een zekere Neymar die, net als Messi, Barça verliet voor de Ligue 1.

Misschien heeft Messi heimwee vanwege zijn 21 jaar in Catalonië? Hij heeft immers zijn hele carrière bij Barça doorgebracht. Van een terugkeer bij de Spaanse club is er in ieder geval geen sprake. Hoewel de Catalaanse clubvoorzitter de mogelijkheid opperde, maakte hij ook duidelijk dat Messi elders een contract had dat hij moest nakomen. Bovendien meldt de Catalaanse pers dat de speler niet van plan is terug te keren, uit trots, aangezien hij ontslagen is.

Het kan dus zijn dat La Pulga nog wat tijd nodig heeft om zijn draai te vinden op Franse bodem, zowel op als naast het veld. En wie weet kan zijn goede partij tegen Nantes misschien eindelijk als motivatie dienen. Zullen we in de toekomst nog het beste van Messi zien? De tijd zal het leren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top